“Daar valt een man toch helemaal niet op” verzucht ik. Ik voer met een vriend een goed gesprek over daten. Het is altijd fijn om de visie van “de andere kant” te horen.

Deze week werd mij duidelijk dat er blijkbaar ontzettend veel “dominante” vrouwen zijn. Goed, dat wist ik natuurlijk wel, maar het was voor mij altijd een “ver van mijn bed”-show. Ik heb een bescheiden moeder en ook mijn zussen (en broer, maar die doet even niet mee) zijn niet van het type “laat mij het hoogste woord maar voeren”.

Gelukkig niet. Ik vind dat namelijk helemaal niet vrouwelijk!

Ik ben team-“Angie” 100%

-“Mannen denken nu eenmaal anders. Die denken er niet zo over na zoals jij dat nu doet” antwoordt Vriend.
“Ja maar, zo’n vrouw tast toch je mannelijkheid aan? Zo iemand kun je toch niet meenemen op bijvoorbeeld een zakendiner? Dan voert ze toch constant het hoogste woord en dat is toch totaal irritant?” verzucht ik. Als dit is wat mannen willen (vrouwen die altijd het initiatief nemen), kan ik het wel shaken. Het zou wel een verklaring zijn voor het grote aantal “zeg-jij-het-maar” mannen tegenwoordig.
-“As, een man wil gewoon na een dag werken thuiskomen, voetbal kijken en vooral geen gezeur. Ze willen een vrouw die na (of soms zelfs tijdens) het voetbal kijken binnenkomt in sexy lingerie, even (snel) intimiteit, vooral niet te ingewikkeld en dan lekker eten. That’s it”.
“Ja, maar” begin ik. Vriend weet al waar ik naartoe wil.
-“Een man wil een vrouw al helemaal niet mee hebben op een zakendiner. Juist om te voorkomen dat het een kippenhok wordt. Als een man uit wil, dan het liefst met vrienden en zonder vrouwen. Want dat levert altijd gezeur op. ‘Je drinkt teveel, je kijkt naar andere vrouwen, etc.'”.

Ik moet lachen. Vriend zou best wel eens een punt kunnen hebben.

Afbeelding: https://www.studiogo1.tv/