“Mam, ik heb eindelijk de perfecte foundation gevonden”. Ik ben bij mijn moeder en kijk in de spiegel.
-“Och, meid toch” antwoordt ze quasi enthousiast. Mijn moeder heeft echt helemaal niks met make-up. Het enige wat ze wel eens op haar toet smeert, is een potje Nivea.
“Wil je niet weten welke?”. Ik probeer haar nog te enthousiasmeren.
-“Nou, vertel, hoeveel verschillende merken heb je aan moeten schaffen om tot deze conclusie te komen?”
“Je zult het niet geloven” antwoord ik. “Hij stond al maanden in mijn kast”
-“Toch niet van de Engelse dame toch?”. Ik heb mijn moeder dikwijls meegesleurd naar de counter van de Bijenkorf.
“Ja, klopt! Charlotte Tilbury!”
-“Dus al die andere potjes kunnen weg?” mijn moeder doelt op de overige 10+ flesjes foundation die mijn badkamerkastje vullen. Ik leg haar uit dat het niet zo werkt.

Foundation is net als kleding. Afhankelijk van je “mood” bepaal je wat je aantrekt. Zo werkt het voor mij met make-up ook. Soms wil ik een “glowy” zomers “lookje”, dan weer een chique, matte look. Afhankelijk van hoe ik me voel en wat ik ga doen.

Maar met make-up ben je nog van wat meer afhankelijk. Namelijk ook van de weersomstandigheden. En van de conditie van je huid.

De zomer verbergt de lange nachten maar onthult de huid. En de felheid van de zon werkt daar goed aan mee. In de zomerzon is een perfecte huid moeilijk te verbergen. Daarom kies ik ervoor dat zo min mogelijk te doen. Less is more!

Op dit moment is mijn huidconditie vrij droog. Voornamelijk mijn T-zone. Wil ik daar nu, zonder verzorging, make-up op aanbrengen, is het gegarandeerd “patchy”. Er moet dan eerst heel wat gerepareerd worden. En vooral onderhouden, gedurende de dag. Ik wil het risico niet lopen dat mijn foundation van mijn gezicht bladdert.

Tijd om te beginnen!

Allereerst reinig ik mijn gezicht met cleanse off oil van MAC. De avond ervoor heb ik slechts een “doekje” gebruikt om mijn gezicht te reinigen, dus even extra schoonmaken is altijd goed. Oude make-up resten zijn niet bevorderlijk voor het uiteindelijke resultaat. De olie is ook vettig, dus lost gelijk een deel van het te droge huid-probleem op.

haarband hair band gold maje playsuit make-up mirror picture fotografie studio photography
Een schone, pas gereinigde toet, helemaal klaar voor een nieuwe make-up look

In mijn eerdere make-up blogs heb ik me al lovend uitgesproken over Charlotte’s magic serum crystal elixer van Charlotte Tilbury.

charlotte tilbury magic serum crystal elixer make-up blog fotografie fotostudio

Ik kan niet goed uitleggen wat het met mijn huid doet, maar kijk zelf maar.

charlotte tilbury crystal elixer haarband goud fotografie fotostudio make-up blog

Het lijkt wel een soort glowy Instagram-filter.

Vervolgens pak ik een andere, oude liefde erbij. Namelijk de Hollywood flawless filter, ook van Charlotte Tilbury.

hollywood flawless filter make-up charlotte tilbury review

Dit gouden goedje is te gebruiken als highligher, maar ik heb vooral gemerkt dat hij uitstekend presteert als primer. Het lijkt wel of de flawless filter je huid repareert. Photoshop in een potje.

hollywood flawless filter charlotte tilbury review spiegel make-up blog

Ik gebruik de applicator (foto) en breng de “filter” aan op de plekken die ik extra uit wil lichten. Of eigenlijk op wil lichten.

Vervolgens gaan we naar het onderwerp van deze blog. De foundation: de Light wonder foundation van Charlotte Tilbury.

light wonder foundation charlotte tilbury review make-up blog

Ik gebruik op dit moment kleur nummer 4. Deze foundation is op waterbasis dus maakt je huid niet extra vet. Ik wil ook niet hebben dat halverwege de dag ik eruit zie als een discobal.

light wonder foundation charlotte tilbury review make-up blog

Wow! Dit is allemaal zonder (foto) filter, he! Ik ben echt verliefd op het resultaat. My skin, but better. Vind ik dan. Want ik breng de foundation echt maar heel licht aan.

make-up blog review charlotte review

Normaal breng ik foundation (ook) altijd met een kwast aan. Maar met je vingers heb je net wat meer controle over de dekking. Of eigenlijk: de niet-zo dekking. Want ik gebruik echt maar een druppel foundation!

make-up blog review foundation charlotte tilbury fotografie photo studio

Op deze foto heb ik ook mijn wenkbrauwen in model gebracht en mijn gezicht “geshaped”. Met nog steeds in gedachten: less is more.

Ik gebruik mijn nieuwste liefde op het gebied van setting spray: MAC Fix+ bronzelite.

long hair mac fix+ bronzelite review make-up blog

Ik moet mijn lokken nog in model brengen, maar dat mag de pret niet drukken. Hier heb ik het net op mijn gezicht gesprayed, dus ben ik nog wel erg vochtig en glowy.

Even later pak ik mijn hond op, die al de hele tijd om me heen drentelt en werp ik nog een blik in de spiegel.

make-up blog review charlotte tilbury light wonder glowy make-up look

Ja, ik kan hier wel tevreden mee zijn. Ready to go! En dat in pak-‘m-beet 7 minuten.

Wil je deze foundation ook gebruiken? Of heb je al een andere favoriete foundation? Laat het me weten in de comments, vind ik leuk! En wie weet doe ik nog eens ideeën op! Al denk ik dat ik nu, op een zomerse dag, niet snel af zal stappen van deze favoriet. Maar, wie weet…!