Een tijdje terug vroeg iemand mij wat mijn top 5 favoriete eten was. Wat een geweldige vraag! Je bent tenslotte wat je eet. Mijn antwoord vind je hieronder in willekeurige volgorde.

En nee, ik ben geen keukenprinses. I kiss better than I cook haha! Dus veel meer dan dit wordt het niet qua eten op mijn site ;-).

Wat is jouw top 5? Deel hem in de comments!

Truffel risotto

Hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken! Als ik uit eten ga, zoek ik op de kaart als eerste naar truffel risotto. De beste truffel risotto’s heb ik gegeten bij Belgaqueen (Brussel), La Truffe Noir* (Brussel) en bij La Villa in de Sky** (Brussel – foto). Ik heb ook zeker in Italië risotto gegeten, maar het lijkt erop dat alle risotto-chefs inmiddels naar Brussel verhuisd zijn. Ik wil ooit nog eens de truffel risotto in Cecconi’s (Amsterdam) proeven. Bucketlist!
In ieder geval, ik weet niet wat jij doet, maar ik scrol verder – de foto maakt me hongerig!

Gepocheerd ei met truffel

Ik ben echt GEK op eieren! Ik word altijd een beetje nerveus als ik geen eieren in huis heb. Liever een ei dan enig ander snoeperij. Ik ben zelf absoluut NIET goed in eieren pocheren (mijn moeder wordt altijd boos als ik dit daar probeer – mislukt altijd) maar ik hou er echt van. Het is ook geweldig op een getoast brioche broodje. Is er een chef “eieren pocheren” in de zaal?

Pepernoten karamel/ zeezout

Iedereen die bij een beetje kent, weet dat je mij hier ‘s nachts voor wakker MOET maken, haha! Ik kijk het hele jaar uit naar het moment dat ze weer in de winkel liggen. De beste karamel-zeezout kruidnoten (ik blijf zelf stug pepernoten zeggen) kun je kopen bij de Lidl. Ik kan niet wachten! Omdat ze nu niet verkrijgbaar zijn, vind ik dat ik hier twee opties mag geven. Voor het andere deel van het jaar.

En dat zijn dus deze koekjes, ook van de Lidl.

En eigenlijk ook alleen deze. Geen ander koekje komt ook maar in de buurt van deze! En ook alleen deze smaak. Toen ik nog met mijn Franse cowboy date (wonende in Frankrijk), bestond ons ontbijt uit een paar van deze koekjes. Met zwarte koffie. Dit is ook waar mijn verslaving begon. Had ik die jongen maar nooit ontmoet! Nee, dat is niet waar. We zijn nog steeds vrienden. En we eten nog steeds deze koekjes. Ik de vanille-, hij de chocoladesmaak. Daarom waren we ook geen match, natuurlijk.

Patatje Happy meal van “de Vrijheid”

“De Vrijheid” – wie kent het niet. De snackbar in Den Haag die 24h/dag open is. Waar vind je dit nog? Het is altijd een feestje om hier te komen. Niet alleen vanwege de mensen die je daar treft – het is een beetje een afvoerputje van Den Haag – maar voornamelijk vanwege de snacks. Altijd als ik het “restaurant” betreed, wat meestal na 1 a.m. is, vraagt de “chef” of ik het “standaard recept” wil. Dat is de meeste gevallen een slecht teken. We hebben de bestelling maar “happy meal” genoemd, haha. Ik heb er geen exacte foto van (meestal val ik direct aan), maar het lijkt een beetje op bovenstaand plaatje. Maar dan zitten er nog uitjes overheen. Ik ben niet een enorme patatfan (behalve na een drankje)(of 6). Maar de patat van deze snackbar, jam jam!

New york style cheesecake van Starbucks

Vroeger bestelde ik bij Starbucks altijd een karamel cookie bij mijn Chai Latte. Maar sinds ik hier de cheesecake geproefd heb, WOOOWWW… Hier mag je me ZEKER midden in de nacht voor wakker maken. Okay, alleen als je ook een Chai Latte meeneemt. Non fat, extra hot, extra wet. Mijn Stabucks-bestelling klinks als een moderne rapsong.

Bonus

De dingen die net de top 5 niet hebben gehaald, maar me wel heel gelukkig maken:

  • Oesters (Zeeuwse platte of Gaey) – met een glaasje Champagne of Bernardus erbij.
  • Nacho’s met guacemole, cheddar, rode ui, creme fraiche en tomaten. De beste kun je eten bij Hart Beach (Scheveningen). Maar eerlijk gezegd maak ik zelf de ALLERbeste nacho-schotel. Chef nacho!
  • Geitenkaassalade (vegetarisch).
  • Krentenbol met oude kaas – uit de oven, zodat de kaas lekker gesmolten is. Croissant met oude kaas (weer uit de oven) is ook goed.
  • Kaas in het algemeen. Romantisch kaasavondje bij mij thuis, iemand? Ik haal wel Pecorino met truffel (Moliterno). Lekker met een glaasje Barolo, Bardolino of Amarone. Toch?