Op 12 juli heb ik iets gedaan wat ik al heel lang wilde doen: ik heb mijn hand laten lezen. Het was iets wat al een tijd op mijn bucketlist stond.

Samen met mijn beste vriend togen we naar Namaste Cafe in Den Haag.

View this post on Instagram

WOOOWWW ik heb net mijn hand laten lezen! Het leek me altijd al eens leuk om naar een paragnost te gaan maar toen kwam ik via een vriendin (thanks Tara) hier terecht. EN HET WAS GAAF! Ik heb het hele gesprek opgenomen, dus ik kan het straks rustig terugluisteren. Er komt zeker een blog over op mijn site! De handlezers kent me absoluut niet en weet niet wat ik doe, dus ik vond het suuuuper verrassend! Speerpunten waren dat ik zelfstandig ben, met niet teveel troubles door het leven ga, barst van de energie, altijd bezig ben/ wil zijn, zelfstandig ben en een schrijftalent heb. Heel belangrijk is en wordt het buitenland. Misschien ga ik wel emigreren 😀. Het buitenland speelt in ieder geval een HELE grote rol. En dat ik vooral lekker mijn eigen style moet houden en dat ik daarmee anderen ga inspireren 😀. Ik heb in dit leven twee grote liefdes en misschien heb ik er al één ontmoet. Er zitten wel “pauzes” in die relatie. Dus periodes dat we apart zijn. Het leukste was dat ze zei dat ik “het zonnetje in huis” ben haha 😀! En dat ik misschien een talent ga oppakken uit een vorig leven (iets met kunst/ cultuur). En dat gaat levensverlengend werken 😀. Aanrader! 𝒶𝓈𝓉𝓇𝒾𝒹𝒶𝓁𝒾𝒹𝒶.𝒸𝑜𝓂 • • #interessant #paragnost #toekomst #lifestyle #hand #acting #handlezen #namaste #spiritueel #voorspellen #love #toekomstvoorspellen #future #girl #namastecafe #hand #pink #barbie #life #leven #friends #lightroom #energy #tfp #blog #liefleven #handreading #prediction

A post shared by 𝒜𝓈𝓉𝓇𝒾𝒹 𝒜𝓁𝒾𝒹𝒶 𝓋𝒶𝓃 𝐻𝑒𝓃𝓈𝒷𝑒𝓇𝑔𝑒𝓃 (@asvanhensbergen) on

In deze blog wil ik mijn (bijzondere) ervaring delen. Hint: voor “liefde” moet je naar het laatste stuk scrollen. Daar vind je ook een samenvatting.

Na een warm welkom en een korte kennismaking met Ira (haar koffie is hemels), neemt ze eerst mij mee naar een aparte ruimte. Willem blijft achter. Ira legt uit dat ze soms ook energieën “voelt” bij mensen en dan is het handiger als er slechts een persoon in de ruimte is. Anders weet ze niet bij wie ze die bewuste energieën moet koppelen. Heel logisch, eigenlijk. Ik mag het gesprek opnemen en ze stimuleert zelfs om dit te doen. Super, dus!

Willem heeft de afspraak met Ira gemaakt (een “man met een plan”, I love it) en Ira weet verder dus echt helemaal niets van mij. Ze wist niet eens mijn naam! Dus ze heeft absoluut geen voorkennis.

Allereerst moet ik mijn vingers gespreid voor me leggen. Ira begint te vertellen.

“Jouw handen zitten tussen vuur- en waterhanden in. Toch neigen ze het meest naar waterhanden. Waterhanden zijn lang en smal, dat heb jij ook. Maar ze zijn ook rechthoekig als vuurhanden. Alleen hebben vuurhanden korte vingers, en jij hebt lange vingers. Eigenlijk heb je de vingers van water en de handvorm van vuur.”

Vervolgens mag ik mijn handen spontaan voor haar spreiden.
“Dit kan over drie weken weer anders zijn, en is dus een momentopname” begint Ira. “Maar als ik nu naar de stand van je hand kijk, is het gesloten. Het geeft niets, maar op dit moment geeft het aan dat je op dit moment even genoeg hebt aan jezelf. Ik hoef even geen nieuwe avonturen, geen nieuwe impulsen, geen nieuwe vrienden en geen nieuwe uitdagingen aan te gaan. Even pas op de plaats. Het is even goed zoals het is”.

Ik mag mijn handen weer voor me neerleggen. Ira gaat verder.
“Vuurhanden hebben heel erg veel dynamiek nodig in het leven. Vuur is een opwaartse energie. Het zijn mensen die zich heel sterk willen blijven ontwikkelen omdat ze verpieterd raken als ze teveel routine in hun leven hebben. Ze hebben constant uitdagingen, nieuwe prikkels, nieuwe mensen etc. nodig. Ze moeten elke keer weer een stapje omhoog op de ladder. Ze doen het meestal goed in maatschappelijke beroepen. Iets goeds doen voor de mensheid of iets psychologisch bijvoorbeeld.”

“Zowel voor vuur als voor water geldt dat ze meestal niet van de grote groepen mensen zijn. Ze zijn liever 1 op 1 of in kleine groepjes. Het beste is als ze niet 1 vriendengroep hebben maar het liefst allemaal losse vrienden hebben, los zand, zodat ze op verschillende manieren gevoed worden in het “zijn”. Het liefst werken zij ook 1 op 1 in plaats van in grote teams.”

“Je huidstructuur is normaal; dat betekent dat je wel tegen een stootje kunt. Je kunt wel wat hebben. Je kunt soms best emotioneel zijn. Maar met alle stormen van het leven: jij blijft wel staan.”

“Je vingers zijn kaarsrecht. Dit betekent dat jij eerlijk bent, en recht door zee. Je vingers zijn “stevig”, je hebt stevige botten. Dit betekent dat je niet zwakjes bent, maar dat je lekker gegrond, lekker geaard in het leven staat.””

“Jouw onderste kootjes zeggen wat over doen, de middelste over denken en de bovenste over voelen. Ze zijn bijna allemaal even dik. Dat betekent dat de krachten tussen lichaam, geest en ziel goed met elkaar samenwerkt. Denken, voelen, doen is allemaal in verhouding. Als je een pijntje voelt, neem je een paracetamolletje, als je iemand ziet vallen, handel je ernaar etc.”

“Jouw pink is niet zozeer kort, maar wel laag ingezet. Een korte pink, of een laag ingezette pink zoals bij jou betekent dat je lang jong en jeugdig blijft. Zelfs op je 60ste zul je nog heel erg hip zijn, fleurig zijn, lekker door het leven lopen. Je zult nooit een oude sok worden.”

“Jouw wijsvinger is langer dan jouw ringvinger. Meestal zijn die even lang. Dit betekent dat je een grote behoefte hebt aan vrijheid en onafhankelijkheid maar ook dat je leiderschapskwaliteiten hebt. Je werkt het liefst zelfstandig of je bent leidinggevend. Anders trek je het niet zo goed.”

“Je nagels neigen het meest naar amandelvormig. Dat staat voor grote betrouwbaarheid. Je nagels zijn wel wat langer. Dat betekent dat je altijd wel even tijd nodig hebt om emoties te verwerken. Je moet dingen even laten zinken. En dan komt het allemaal goed.”

We gaan naar de binnenkant van de hand. “Jouw rechterhand is je maatschappelijke hand. Dus hoe je naar buiten treedt en hoe je staat in de wereld. De linkerhand is de hand van je hart en van je ziel. Je prive-hand. Je vingertopjes zijn een beetje blauw”. Ira raadt me aan in de winter een nierverwarmer te dragen. “Als je nieren warm zijn, is je lichaam ook warm.”

Ik heb veel lijnen in mijn handen. “Never a dull moment. Met name privé.” We beginnen beide veelbetekenend te lachen. “Ups and downs, pieken en dalen, maar je hebt een leven uitgezocht waarin je ook al wel wat oude karmische stukken achter je laat en waarin je ook wel wat sprongen maakt als seal. Maar het is nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat.”

Mijn levenslijn in mijn maatschappelijke hand loopt ruim om de muis van mijn duim heen. Een grote ruimte. Ook tussen de levenslijn en de hoofdlijn zit weer veel ruimte. “De levenslijn zegt wat over levensenergie en de hoofdlijn zegt wat over mentale energie”. Dit betekent dat ik heel avontuurlijk ben, dat ik een risico durf te nemen, dat ik ook wat rebels ben, ik heb absoluut moeite met autoriteit. Ik moet eigenlijk niet onder iemand werken, maar kan beter zelfstandig werken of het liefst nog voor mijzelf. Een vrijbuiter. Een ‘free spirit’.

“Je laat je niet in een hokje duwen. Je bent zo geboren. Met een grote wijsheid op aarde gekomen. Heel zelfstandig, dapper, moedig en avontuurlijk, al zag je jezelf misschien niet zo als kind, dat ben je wel. En zo’n zelfstandige indruk maakte je ook naar de buitenwereld dus waarschijnlijk hadden je ouders niet echt omkijken naar jou. Je deed het gewoon goed. Je hebt gewoon veel vrijheid nodig.”

“De levenslijn is in het begin vrij rommelig. Er zitten wat lijntjes doorheen dus misschien moest je even op gang komen in dit leven. Maar daarna heb je een prachtige, ondoorsneden levenslijn en die geeft eigenlijk aan: ‘ik heb de hele dag genoeg energie om te werken, een goed uithoudingsvermogen, is allemaal geen probleem’. Misschien moet je ‘s ochtends even op gang komen. En als je eenmaal gaat, zo na een uur of 10, is het geen probleem meer.”

“Als ik in je privé-hand kijk naar je levenslijn zie ik dat die heel hoog begint. Dat betekent dat jij iemand bent die zichzelf graag wil blijven ontwikkelen. Dat is heel belangrijk voor jou. Je hebt hier een dubbele levenslijn lopen. Dit betekent dat je altijd extra energie hebt als je het nodig hebt. Je kunt altijd een potje met energie opentrekken. Maar het betekent ook dat je een sterke beschermengel bij je hebt. Je komt altijd wel op je pootjes terecht. In het begin is de energie wel goed, maar in de tweede helft van je leven (vanaf je 40ste) kom je pas echt in je kracht van je energie. Je wordt dan zo stabiel: niks triggert je meer. Er komt op het einde zelfs nog een stukje bij. Dat betekent dat er op je oude dag nog iets nieuws komt wat letterlijk levensverlengend werkt. Bijv. een nieuwe hobby of interesse. Met een dubbele levenslijn kom je altijd op je pootjes terecht, bijvoorbeeld als je op reis gat of als je ziek wordt. En er komt alleen maar meer rust in je hoofd.”

“Je levenslijn is heel lang dus je zult het lang uithouden maar je komt pas echt heel goed en heel stabiel en steady, helemaal in je kracht komen vanaf de tweede helft van je leven. Er gaat iets positiefs aan vooraf. En daarna denk je helemaal ‘hehe, dit is het’.”

“Jij durft wel te leven. Je durft wel een risico te nemen. Je legt de lat soms wel hoog voor jezelf. Wees niet te streng voor jezelf.”

“Je hoofdlijn is in het begin ook een beetje rommelig. Je hoofdlijn zegt wat over mentale energie. Hoeveel focus heb ik, hoe geconcentreerd kan ik zijn. Jij hebt best wel snel afgeleid geweest vroeger. Of je had last van hoofdpijn. Een van die twee. Je bent misschien niet helemaal hoog gevoelig, maar wel heel empathisch. Daar kan het mee te maken hebben. Je absorbeert ongemerkt veel van anderen. Voelt wat een ander voelt. Dat gaat alleen maar beter. Er komt meer structuur en meer rechtlijnigheid in jouw denken.”

“Je hoofdlijn is niet heel erg lang en dat is alleen maar prima want dat betekent dat je snel kunt schakelen. Je bent een snelle denker en kunt snel beslissingen nemen. Je bent iemand die pragmatisch ingesteld is. Niet lullen maar poetsen, niet de dingen te gecompliceerd maken.”

“Ik zie iets interessants. Je houdt van reizen. Ik zie best wel veel reizen voor jou! De reislijn gaat helemaal naar de apollo-vinger. Apollo is de zonnegod die gaat over stralen, over genieten. Er gaat een reis voor jou heel belangrijk zijn. Een reis die nog gaat komen.”

“Dan heb je een boekenrug in je hand staan. Dat betekent dat je ofwel goed bent met schrijven of met talen. Je kunt iets daarmee doen.” Ik vertel Ira dat ik blogger ben en veel schrijf. Ira reageert verrast.

“Je hartlijn staat voor emotionele energie. Je hebt best wel wat emoties gekend en bent niet altijd even stabiel geweest in je emoties maar je bent wel heel lief en warm, hartelijk, betrokken en ook realistisch. Je ziet wel wie goede intenties heeft en wie niet. Je bent van nature wel een harde werker. Iemand die soms een klein beetje de neiging heeft om door haar grens te gaan. je hebt een dubbele intuïtielijn. Je hebt dus een uitstekende intuïtie. Je hoeft er alleen maar naar te luisteren. Lange vingers staan ook nog eens voor een goede intuïtie.”

“Je carrière wisselt nogal. Je maakt zelf je beslissingen, dus los van je ouders. Je lotslijn zegt iets over je carrière. Allereerst heb je goede, communicatieve vaardigheden.” Ira vraagt of ik journalistiek gedaan heb. Ik ontken. “Er komen af en toe dingen bij. Zoals raad geven, advies verlenen, consultant, iets organisatorisch, iets op spiritueel gebied. Je hebt nogal eens uiteenlopende carrières. Nu lijkt het alsof je je pad toch wel redelijk gevonden hebt.”

“Het lijkt erop alsof jij altijd iets te doen hebt. Je stopt nooit. Je bent altijd wel bezig. Projectje hier, boek schrijven daar… Daar voel jij je het prettigst bij. Een vrije geest. Een free spirit.”

Nogmaals wordt aangemerkt dat ik een groot uithoudingsvermogen heb gedurende de dag.
“Waar zit de liefde dan?” vraag ik nieuwsgierig en Ira begint te lachen.
-“Daar ga ik zo naartoe. Daar sluit ik altijd mee af. Dat is voor iedereen altijd het belangrijkste.” Grappig.

Ira gaat verder. “Je hebt een sterke duim. Sterke duim, sterke wilskracht. Je bent genereus. Je kan heel veel geven aan mensen. Maar je hebt niet je ogen in je zak geven. Dus je ziet wel wie alleen maar wil nemen.”

We gaan naar mijn andere hand. Ook hier heb ik een sterke levenslijn. “Hij begint vrij hoog. Heb je grote veranderingen meegemaakt in de eerste 15 jaar van je leven? Een verhuizing?” Ik antwoord dat ik in Amerika gewoond heb. Dat was voor ons gezin een grote stap/ verandering, zeker in die tijd. Er zit een stukje aan mijn levenslijn en dat betekent dat er daar nog iets nieuws gaat komen, legt Ira uit. “Een nieuwe hobby, een nieuwe interesse, een nieuw avontuur, nieuwe levensenergie. Er loopt ook een tak naar buiten en dat betekent dat er een mogelijkheid is voor jou om te emigreren.”
“Ah, dat duurt nog heel lang” zeg ik teleurgesteld als ik kijk waar de lijn begint.
-“Nee hoor” zegt Ira, “dat hoeft niet lang meer te duren. Ik zie heel veel buitenland voor jou. Verre reizen of langere verblijven in het buitenland. Ook een reis die jou helemaal in je kracht laat komen. Dat gaat wel komen, hoor. Ik weet niet waarheen, maar ik zie echt heel veel buitenland. Veel reizen. Je gaat toch je biezen pakken.”

‘Absoluut een schrijftalent zit er bij jou, dus benut dat. Het eerste deel van je leven was je veel afgeleid, kon je je concentratie niet altijd goed vasthouden. Nu gaat dat eigenlijk wel goed. Je hoofdlijn is veel stabieler geworden.”

Buitenland gaat een grote rol spelen. Ook al heb je daar misschien nog niet veel van gemerkt. Je spirituele pad gaat daar ook heen.”

Ira ziet ook een soort van ladder in mijn lijn. “Dat betekent dat je talenten uit een vorig leven ook weer gaat oppakken in dit leven. Het zou met schrijven te maken kunnen hebben, maar er zit bij jou ook een HEEL groot creatief, artistiek of kunstzinnig talent. Daarmee volg je eigenlijk helemaal je hart.”

“Je lotslijn loopt schuin. Dat bekent buitenland, zelfstandigheid, vrijheid, maar ook een spiritueel pad. Ik zie ik jouw persoonlijke leven een belangrijke ontmoeting in het buitenland. Of met een buitenlander. Of met een Nederlander in het buitenland. Een ontmoeting met iemand die een heel belangrijke rol in je leven gaat spelen. Een mogelijke levenspartner, of iemand die jou een heel belangrijk inzicht gaat geven. Zo van ‘was ik niet daar-en-daar in dat jaar, was mijn leven anders gelopen’. Een life-changing event.”

“Je kunt soms druk, druk, druk zijn, maar het wordt absoluut rustiger in je hoofd. Je komt vanzelf in rustiger vaarwater. Maar ik zie een verhuizing naar het buitenland wel tot een grote mogelijkheid behoren. Een langer verblijf in het buitenland. Veel reizen. Misschien wel twee landen die belangrijk gaan zijn, nee, misschien zelfs drie, waarvan een wellicht al de verhuizing naar Amerika was in je jeugd. Maar misschien wel twee landen waar je langer gaat verblijven. Het gaat er wel aankomen.”

“Je hebt goede heuveltjes in je handen. Je bent een levensgenieter en doet alles met passie.”

‘Kan het zijn dat je in je familie of privésfeer ergens weerstand hebt ervaren van mensen waarvan hun neus niet dezelfde kant op stond als van jou. Of die een oordeel over je hadden. Of je tegengewerkt hebben.” Ik moet lachen en hoef niet lang terug te gaan in mijn leven om te weten waar ze op doelt.

Ook in mijn andere hand heb ik een dubbele intuïtie lijn. Dus ik mag altijd vertrouwen op mijn intuïtie. “Je bent heel intuitief.”

“Je hebt twee grote liefdes in dit leven. Eentje heb je misschien al ontmoet”. Ira ziet bij mijn eerste grote liefde dat er een grote verwijdering geweest is. “Dat kan zijn dat het even uit geweest is of dat jullie even niet bij elkaar konden zijn. Het kunnen ook duiden op twee verschillende fases. Een relatie met een fase 1 en een fase 2.”

De lijn van mijn tweede grote liefde gaat omhoog. “Dat betekent dat daar meer energie in komt. Die relatie gaat groeien. Daar kan jij ook van groeien. Maar ook daar zie ik een fase 1 en een fase 2. Dus het kan zijn dat je hem al ontmoet hebt, want er zit ook een tijdelijke verwijdering. Maar het is wel voor het leven bedoeld. De liefde gaat uiteindelijk naar een hoger niveau. Maar het is niet een standaard, saaie relatie. Het is een avontuurlijke relatie. Dat past ook wel bij jou.”

“Het is wel iemand die je al kent van meerdere levens. Je bent misschien niet echt samen geweest in een vorig leven, maar je hebt elkaar zeker al wel ontmoet. En daardoor is er wel een soort herkenning als in ‘hee, er is iets met deze persoon’. Jullie zielen kennen elkaar al. En die groeien nu naar elkaar toe. Soms ga je denken ‘wat moet het worden’, maar dan komt het helemaal goed en gaat het weer naar een hoger niveau. Soms wil je samen zijn, maar kan dart even niet. Maar nogmaals, het is wel echt voor het leven bedoeld.”

“Twee kinderen gaan een rol spelen in mijn leven. Dat hoeft niet te betekenen dat het jouw kinderen zijn, maar het kan wel. Maar het kan ook zijn dat je een partner ontmoet met twee kinderen. Je gaat in ieder geval een rol spelen in het leven van twee kinderen.”

Ten slotte ziet Ira nog een Ulna lijn in mijn hand.
“Mensen met een ulnalijn zijn van nature een soort coach. Natuurlijke coaches zijn bijvoorbeeld een voorbeeld voor anderen, of coachen anderen of hebben altijd een luisterend oor voor anderen. En dat hoef je niet op professioneel gebied te doen, maar je kunt bijvoorbeeld van nature met je levenservaring en wijsheid goed mensen coachen. Het is een natuurlijke rol in jouw privéleven.”

Ira sluit af met een samenvatting die me werkelijk over mijn hele lichaam kippenvel bezorgd.
“Je hebt een vol leven, rijk aan ervaringen, het is nooit saai – never a dull moment. Je gaat je absoluut heel geslaagd voelen in dit leven, je bent een zonnetje, je kunt stralen, je volgt heel erg je eigen stijl, al draag je iets van 20 jaar oud – het maakt niet uit, en daar voel jij je het best bij en dat moet je ook blijven doen. Ook al vindt iedereen je dan maar raar. Wees maar jezelf en erken je authenticiteit. Want als je helemaal in je authenticiteit kunt staan en niet probeert mainstream te zijn, worden mensen gefascineerd door jou omdat je durft te zijn wie je bent. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, dus wees dan maar anders. Ga maar helemaal op in die authenticiteit staan, dan zal je juist een voorbeeld zijn voor anderen. Daarmee kun je anderen inspireren.”

Ik ben echt super benieuwd wat mensen die mij kennen hiervan vinden! Ik vond het zelf echt bizar!

Als je je hand wilt laten lezen, kan ik Ira van harte aanbevelen! Doe haar de groeten van mij.
Namaste Cafe website
Namaste Cafe Facebook

Ga jij ook eens je hand laten lezen?