A real man will ruin your lipstick, not your mascara

gezegde

Als ik ga winkelen, probeer ik altijd wel een nieuwe kleur lipstick uit. “What’s new”, vraag ik dan aan de make-up artists. Gevolgd door de vraag welke kleur ik echt moet proberen. Op die manier stuit ik vaak op kleuren die me geweldig staan, maar zelf nooit uitgezocht zou hebben.

Uiteraard is het resultaat niet hetzelfde zonder het bijpassende lippotlood. Met als resultaat dat ik vaak met twee lipproducten de winkel uit loop. Een onmetelijke collectie lipsticks, lippotloden en lipglosses om mijn lippen van een vrolijk kleurtje te kunnen voorzien is het gevolg.

Lipstick is voor mij de finishing touch. Meestal stem ik het af op mijn kleding en/ of mijn “mood”. Zomer’s kijk ik bijvoorbeeld vol verbazing naar mijn collectie donkerrode lipsticks en zweer ik dat ik die nooit meer zal dragen. daar denk ik ‘s winters weer heel anders over en ben ik blij dat ik het niet allemaal onder de zomerzon in de prullenbak gekieperd heb.

Een uitzondering op deze regel maak ik voor nudes (huidskleur). De mooie, zachte basiskleuren kunnen het hele jaar door. De lipstick die ik bestempel als mijn favoriete lipstick, en welke ik in deze blog ga ophemelen, is er dan ook een uit de nude-familie.

Eerder dit jaar stonden de favoriete producten centraal van MAC cosmetics make-up artist #harleymua. Die wilde ik natuurlijk gelijk uitproberen!

Op een winderige zondagmiddag in Febrauri sleepte in Willem mee, via de zonnebrillenafdeling naar de cosmetica-afdeling van de Bijenkorf, waar we even later poseerden met #harleymua’s lipcombo.

Haar favoriete lipcombinatie is nu ook de mijne. Maak kennis met MAC cosmetics lipstick Yash in combinatie met MAC cosmetics lippotlood Cork.

In eerste instantie zou ik deze twee totaal niet bij elkaar uitgekozen hebben. Want zelfs een leek (Willem) kan zien dat beide kleuren toch echt anders zijn.

Toch is dit geheel geen rare keuze geweest van Harley! Door de buitenkant donkerder te maken, creëer je de illusie van vollere lippen. Tijd om dat in beeld te brengen!

Om te beginnen een geweldige (hear, hear) foto van mijn bleke “out of the bed”-bekkie.

Na wat make-up aangebracht te hebben, is het tijd voor de finishing touch. De lippen. Eerst zetten we er een lijntje omheen. Ik zeg expres “omheen”, omdat ik precies op mijn lipranje mik. dat kun je op onderstaande foto goed zien. Let op het verschil tussen beide helften.

Je kunt hier goed zien hoe donker het potlood is. Nu is het tijd om de lijntjes in te kleuren met lipstick. De kunst is om binnen de lijntjes te blijven. En niet weer over het lijntje heen te verven.

Omdat ik hier ging voor een over-the-top glam look, breng ik er ook nog een beetje lipgloss over aan. Lekker feestelijk :). Maar deze komt later aan bod, dus vandaar een lekker vaag foto’tje.

Oke vooruit. Het is de Lip glow oil color reviver van Dior.

Het resultaat (dat is tenslotte wat telt) van deze – iets over de top – glam-look stemt mij tevreden. Elke andere lipstick had te zwaar geweest.

En in natuurlijk licht.

Altijd zoveel lol met mijn Best friend Willem! Tof t-shirt, trouwens, lijkt mijn hondje wel (is het ook) :).

Wat is jouw favoriete lipstick? Is het ook een nude? En zou jij deze combinatie ook proberen?