Make-up shoppen in tijden van corona is niet eenvoudig. Dat merkte ik toen ik op een gegeven moment toch echt naar de Bijenkorf moest en stopte bij de MAC-afdeling. De nieuwe bronzing collection – als “golden goddess-lover” – schreeuwde mijn naam om uitgeprobeerd te worden.

De nieuwe Bronzing collectie met een limited edition line-up van warme tinten voor ogen, lippen, gezicht en lichaam. Foiled Shadow maakt een comeback in frisse sunkissed tinten, en de volledig nieuwe Strobe Face Glaze geeft de meest dewy glow. De limited edition line-up heeft een metallic metallic bronzen packaging, ondergedompeld in een waterdruppel design.

MAC cosmetics

Helaas stak corona een stokte voor mijn enthousiasme en zelfs de Fixing spray mocht de make-up artist niet op mijn toet sprayen. Maar wel op mijn hand. “Wat heb ik daar aan” dacht ik. Maar toen ik later mijn twee handen met elkaar vergeleek, was ik eigenlijk al verkocht. Er lag op de ene hand een mooi, “glowy” laagje, terwijl de andere hand er droogjes bij afsteek (met dank aan het vele handen wassen). Alsof er een “plastic” filter overheen zat zonder mijn hand veel donkerder te maken. Iets waar ik als (fair skinned girl) namelijk bang voor was. Niet nodig, dus!

Niet veel later verpeste ik thuis mijn toenmalige fixing spray van Smashbox. Hier kom ik later op terug, maar laat ik alvast zeggen dat je een fixing spray niet aan moet lengen met water als het bijna op is. Nu had ik wel een goede reden om de nieuwe Fix+ (shimmer) in bronzelite aan te schaffen.

Het bleek nog niet eenvoudig deze fixing spray in mijn bezit te krijgen. Op de website was deze namelijk uitverkocht. En toen ik even later aan de Mac-counter stond (waar ze gelukkig de fixing spray nog wel hadden), zag ik ook dat diverse andere producten uit deze lijn reeds uitverkocht waren. Een gevoel van FOMO overviel mij. “Je mag de bronzer wel even testen hoor, wellicht kun je hem nog ergens anders kopen” vertelde de make-up artist mij. Het was inmiddels een tweetal weken later en de regels waren al iets versoepeld. Had ik dit maar nooit gedaan! Het resultaat was verbluffend.

Gelukkig zijn er in Den Haag minimaal vier winkels waar ze Mac verkopen, dus “let the search begin”, dacht ik. En met resultaat. In de ene winkel vond ik de bronzer, in de andere de kwast (die weer bij alle andere winkels uitverkocht was). Ze mochten met me mee naar de tweede studio shoot.

Ik ben super tevreden met het resultaat dus deel mijn enthousiasme graag met jullie in deze make-up blog.

We beginnen met een schone toet. Inclusief gele nageltjes. Ik wilde deze nagellak eigenlijk wegwerpen, maar misschien hou ik hem nog even in mijn “stach”.

We stelden de camera beter in en ik bracht eerst een laagje serum van Charlotte Tilbury aan (komt binnenkort een review van).

En terwijl ik druk doende was de basis verder aan te brengen (iets met Light wonder van Charlotte Tilbury), hoorde we een keiharde knal. Drie van de vier lampen knalden uit de softbox. Aaah! Deceptie!

Met een half make-upje de deur uit was ook geen optie, dus lachten we erom zoals we altijd doen en keken we wat we er nog van konden maken. Ik pakte mijn nieuwe bronzer en kwast.

WAT EEN WAANZINNIGE VERPAKKING, toch? Het doet me gelijk denken aan een zongebruinde huid op een zonnige dag.

Tijd om de kwast ter hand te nemen. Op onderstaande foto heb ik een kant reeds gedaan (links). Zie je de warmte die het toevoegt? En zelfs de schaduw die dat kleine beetje al creëert? Door de densiteit van de kwast kun je ook mooi “recht” werken, waar mijn lijnen soms (met andere kwasten) nog al eens met een bolling (ronder) zijn.

Hier zie je het resultaat al veel beter, terwijl ik me bekommer over mijn wallen concealer:

Ik vind hem wat te heftig, dus werk ik het bij met concealer. Door concealer onder je bronzer aan te brengen, intensiveer je de kleur van de bronzer ook nog eens. Dus niet als onderlaag onder de bronzer, maar onder de lijn van de bronzer. Lastig :-).

Zie je het verschil? De bronzer is getemd en ik vind hem hier prachtig!

Lipstick is meestal de laatste stap in mijn make-up routine. Althans, de laatste stap voor ik alles samen smelt met een fixing spray. Mijn nieuwe fixing spray in dit geval.

Ik hou van fixing sprays. Het geeft je gelijk een fris gevoel en je huid voelt gehydrateert. Deze ruikt ook nog eens heel lekker.

Ik gooi me haar los en “there we have it”, ready for the final result?

Ik ben blij met mijn zomer-lookje en klaar om naar bed te gaan. Lang leve corona.

Ben jij meer een bronzer- of een blusher persoon? En zou je deze nieuwe collectie uit willen proberen?