Make-up opsmeren staat bij mij ongeveer glijk aan het maken van een nieuw schilderij. Ik pak de producten waar ik op dat moment zin in heb en heb meestal wel een “concept” in mijn hoofd. Of in ieder geval een idee wat ik als eindresultaat wil zien. Ik heb keuze uit enkele dagcrèmes, tientallen primers en tig foundations, dus ik kan eindeloos experimenteren!

In dit geval ben ik erg tevreden over het eindresultaat, dus deel ik graag de basis ervan.

reinders fendi sterren oorbellen

De bewuste zaterdag waarop deze look is ontstaan belandde ik ‘s ochtends in de Bijenkorf. Ik kwam net uit de douche en had nog geen make-up op. Zelfs geen dagcrème! Ik voelde mijn huid trekken. De eerste stop in de stad was dus ook mijn favoriete make-up counter: die van Charlotte Tilbury.

Basis

Echte luxe vind ik de oogcrème van Charlotte Tilbury. Mijn ogen zie je dan wel niet op deze foto, maar die zie je wel op andere foto’s van deze shoot (Instagram). Zelf heb ik de oogcrème niet, dus het eerste wat ik deed bij Charlotte Tilbury is mijn vingers in het potje dopen. Mijn ogen prikkelden van geluk (want: hydratatie). Dag, wallen! Normaal zou ik ook mijn andere favoriet van Charlotte Tilbury opsmeren: Magic cream. Favoriet bij alle supersterren! Maar nu ging mijn hand naar een nieuw product van Miss Tilbury: de magic serum crystal elixer drops. Mijn huis voelde direct gehydrateerd aan en had een geweldig mooie glow. Het resultaat was een beetje vergelijkbaar met dat van de Youth glow, ook van Charlotte Tilbury. Maar dan voelde het wat meer verzorgend. Ik had toen nog geen idee wat voor geweldige basis het zou zijn voor mijn make-up!

Foundation

Ik heb in mijn vorige make-up blog al geschreven dat ik alle drie de foundations heb van Charlotte Tilbury. De finish is van alle drie anders: de ene is heel glowy (want: op waterbasis), de ander is super dekkend en de nieuwste tja, dat is eigenlijk gewoon magie. Waar een andere (dekkende) foundation vaak strepen achter laat, trekt de Airbrush flawless foundation dicht als een luxe muurverf. Een rare vergelijking, zeker voor iemand die nog nooit een muur geverfd heeft. Maar ik kan me zo voorstellen dat je hier als schilder heel blij van wordt.

Ik smeerde hem op met mijn “duizend dingen doekje”: de Hollywood-kwast van Charlotte Tilbury. Deze kwast gebruik ik later namelijk ook voor de concealer, contour en zelfs de highlighter. Ik word altijd een beetje zenuwachtig als ik deze kwast niet direct kan vinden.

airbrush flawless foundation

Ik heb alleen maar superlatieven voor deze foundation. Het enige “negatieve” wat ik er misschien over kan zeggen, is dat hij wat “droog” is. En je dus wel echt een goede primer/ huisverzorging nodig hebt eronder. Anders voelt het aan het eind van de dag wat droog aan. Maar; hoe droog het ook moge voelen; ik heb nog niet gehad dat deze foundation “patchy” werd. Iets wat ik wel vaak heb met andere foundations (in combinatie met te weinig hydratatie).

Voor mij was het Magic serum crystal elixer drops een absolute topmatch in combinatie met deze foundation.

Je hebt van deze foundation maar echt heel weinig nodig. Met een klein “dotje” zet ik mijn hele toet in de verf.

beste foundation

De basis is nu klaar. Je hoeft eigenlijk niet echt af te poederen. Een “finishing spray” is ook overbodig. Dat zit volgens Charlotte Tilbury al allemaal in het product. Dat scheelt weer.

Wenkbrauwen

Ik had een Charlotte Tilbury dag: ook voor mijn wenkbrauwen gebruikte ik een van haar producten. Voor overdag zet ik mijn wenkbrauwen liever niet TE dik aan en dan is dit potlood perfect.

charlotte tilbury

Het biedt net voldoende om je wenkbrauwen een beetje te “shapen” en waar nodig heel licht haartjes bij te tekenen. Voor een avond make-upje maak ik altijd gebruik van de brow highlighter die in dit potlood verstopt zit – deze is absoluut top!

Ogen

Note to self: volgende keer een goede foto (laten) maken van mijn ogen/ oogmake-up. Ik had ze juist geweldig opgemaakt. Het was namelijk de eerste keer dat ik het nieuwste potlood van Charlotte Tilbury gebruikte: het Eye colour magic double ended eyeliner pencil. Ik gebruikte hem in de kleur Copper change: niet omdat deze kleur mijn (groene) ogen complimenteerde, maar wel omdat ik gek ben op goudtinten. Ik ben positief verrast over de romigheid van het potlood en de staying power: het lijntje blijft de hele dag perfect zitten. Dit potlood moet ik ook hebben in Mesmerising marroon! Daarom staat hij ook op mijn Wishlist :-).

Shaping

Om mijn gezicht te contouren, gebruik ik echt 10 verschillende producten. Totdat ik het gewenste resultaat heb bereikt. Het is voor mij een kunst om net de juiste diepte/ schaduw te creëren. Ik begin dit proces met de Charlotte Tilbury contour wand in light/ medium en bouw het verder op met producten van Smashbox, Bobbi Brown en Make-up studio. Make-up studio is voor mij betreft echt een winnaar qua pigmentatie. De bronzer is meer richting “oranje”en geeft een “sunkissed” effect. De Bobbi Brown bronzer is lichter, maar heeft net een klein glittertje en de Smashbox bronzer heeft dan weer een mooie, intense kleur. De perfecte combinatie, dus!

Ik gebruik mijn zojuist aangeschafte Goldgasm beauty light wand highlighter van Charlotte Tilbury. Deze is (gelukkig) een stuk minder goud dan ik dacht, maar geeft een prachtige glow, zonder teveel op te vallen. Ik doe ook twee dotjes ervan op mijn ogen.

Lipstick

Ha, leuk, finishing touch! Tegenwoordig hou ik mijn lipstick bijna altijd neutraal. Ik kies vandaag voor de Pillow talk lipliner van Charlotte Tilbury (LOVE IT) in combinatie met de Penelope Pink lipstick van Charlotte Tilbury, waar ik zojuist een monster van ontvangen heb. He bah, nu moet ik die ook kopen :-).

Het is wel echt een Charlotte Tilbury-blog geworden! Gebruik jij wel eens producten van haar? En zo ja, wat is jouw favoriete product?