Charlotte Tilbury is mijn absolute heldin in make-up land. Mijn liefde voor make-up groeide naarmate ik meer van haar YouTube-tutorials bekeek. En zo ook mijn Charlotte Tilbury-collectie.

Charlotte Tilbury heb ik aangemerkt als “favoriet” in Facebook, dus berichten van haar (bedrijf) worden als eerste weergegeven. Toen ik haar aankondiging las voor een make-up wedstrijd in samenwerking met FeelUnique, twijfelde ik geen moment. De opdracht was een van haar “10 iconic make-up looks” na te maken. Waarna je een foto van het resultaat in moest sturen. Cool! Ik koos voor “the Golden Goddess”, nog altijd een van mijn favoriete looks als ik me opmaak.

Er zouden twee winnaars gekozen worden; een uit de UK (Charlotte’s “home country”) en een internationale winnaar. Bij het verstrijken van de tijd zag ik meer en meer geweldige inzendingen gepost worden. Ik begon te twijfelen. Dit ging ik niet winnen. Ik was maar een amateur en vind mezelf “enthousiast”, maar geen “talent”. Toch besloot ik mijn look in te sturen.

De inzending van mijn versie van “the Golden Goddess” voor Charlotte Tilbury

Het is al even geleden, maar ik weet nog precies welke make-up producten gebruikt heb. Ik heb zelf al Charlotte Tilbury’s Golden Goddess-set, maar vond het nu juist leuk de look te maken, juist met andere producten.

Basis

Ik was toen nog niet echt van de skincare (doe me dit niet na), maar mijn huid voelde droog aan. De foundation zou dan absoluut vlekkerig (“patchy”) worden. Dus masseerde ik eerst een paar druppels Photo finish primer oil van Smashbox in mijn huid. Na het intrekken sprayde ik Photo finish primer water van Smashbox over mijn gezicht. Dit gebruik ik overigens nog steeds vaak; als primer, refresher gedurende de dag en/of als fixing spray. Ten slotte gebruikte ik Photo finish radiance primer voor een “”glowy”basis.

Foundation

Charlotte Tilbury heeft drie soorten foundations en ik heb ze allemaal in twee teinten (ja, dus 6 flesjes). Zo kan ik vooruit van winter (wit) tot zomer (iets minder wit). Voor deze look gebruikte ik Light wonder foundation van Charlotte Tilbury in nummer 4. Super glowy en lekker licht!

Mijn favoriete gezichtskwast van Charlotte Tilbury // foundation en concealer (licht)

Wenkbrauwen

Voor de basis gebruikte ik Ka-brow! wenkbrauwgel van Benefit in nummer 5. Ik tekende nog wat extra haren bij met Brow tech shaping powder van Smashbox.

Ogen

Ik wilde een beetje de illusie creëren dat ik een dag aan het strand doorgebracht had, make-up een klein beetje uitgelopen. Als een echte beach babe, haha! Ik bracht eerst oogschaduw primer aan (ik ben daar niet erg merkgebonden in, maar pak vaak die van Urban Decay). Daarna mijn Smashbox Cover shot eye palette in Golden hour. Ik focuste me op een “dropped shadow” om het eerder genoemde resultaat te bereiken. Op mijn ooglid verfde ik een “spotlight eye” – de aandacht moest liggen op de dropped shadow. Om dit effect wat kracht bij te zetten, gebruikte ik nog de Long lasting & waterproof eyeliner van Charlotte Tilbury in Elizabeth violet in mijn waterlijn. Top! Mijn ogen lijken hierdoor nog groener. De fall-out (oogschaduw wat niet op je oog terecht gekomen is, maar wel op je wangen) veegde ik weg. Helaas nam ik hiermee ook wat foundation mee, maar ik moest toch nog concealer aanbrengen. Ik gebruik hiervoor altijd de lichtste kleur om wat diepte te creëren (lees: er minder moe uit te zien). Mijn favoriete concealer is de Mini miracle eye wand van Charlotte Tilbury. In kleur 2, dus niet helemaal de lichtste. Maar deze heeft een mooie, gele ondertoon waardoor je nog wakkerder/ frisser lijkt. Kijk maar op de foto! Uiteraard gebruikte ik ook mijn wimperkruller en een kloddertje mascara voor een nog meer wakkere oogopslag.

Shaping

Shaping is essentieel voor mij en vind ik het leukste om te doen. Hello, cheekbones! Ik gebruikte voor deze look het #shapematters palet van Smashbox. Alles zit erin wat ik nodig heb om mijn gezichtsvormen te definieren! Geweldige highlight toch, ook? Die had ik dan weer te danken aan mijn Spotlight palet van Smashbox in Pearl. Als je echt een goede highlight wilt, is deze onmisbaar!

Lipstick

De “finishing touch” is toch wel de lipstick! Ik pakte mijn Always on liquid lipstick van Smashbox in Driver’s seat. Past super bij een (tropisch) strand. En bij mijn oogschaduw!

Een andere foto van het eindresultaat

En juist toen ik het niet meer verwachte, ontving ik het volgende bericht via Instagram.

JIHAAAAAAAAA, ik was ZOOO blij en trots! Ik mocht een “Iconic look” uitkiezen en ik koos voor de “Ingenue“, omdat ik al veel van de andere looks had. En deze lipstick, blush en colour chameleon stonden sowieso nog op mijn wishlist. De blush is inmiddels kapot gevallen (grr), maar de rest gebruik ik nog heel vaak!

En… ik ben nog steeds een beetje trots :).

Wat is jouw favoriete Iconic look van Charlotte Tilbury? En welke zou jij nagemaakt hebben?