Onze paden kruisten elkaar eerst op de digitale rijstroken van Tinder. Tussen de wielrenners, marathonlopers en duizenden ‘mannen-met-vis’-foto’s schitterde zijn profiel – de knappe, donkere Amerikaanse piloot genaamd Tom, belichaamde in elke centimeter de mannelijkheid van een Hollywoodster. Als Nederlander leek de enorme transatlantische kloof te massief om te overbruggen, waardoor ik aanvankelijk aarzelde.

Gekscherend begon ik dan ook: ‘Leuke match, Maverick, maar je zit over de oceaan, en ik ben niet echt op zoek naar eenmalige avontuurtjes’. Lekker recht voor z’n raap.

‘Ik ben piloot’ antwoordde hij droog, ‘Ik maak meer tussenstops in Amsterdam dan je ooit voor mogelijk zou kunnen houden. Dus dat hoeft geen belemmering te zijn’. Oh.

Gedurende een hele maand bloeiden onze gesprekken op WhatsApp, wat de weg effende voor onze langverwachte ontmoeting in Amsterdam te midden in de schaduw van de pandemie. Zijn hotel, veilig en gedesinfecteerd, werd de basis voor onze eerste ontmoeting. Een virus dat onze enige 5000 andere eerste date opties onmogelijk maakte, bleek daardoor ineens niet zo’n probleem.

Mijn hele dag werd opgeslokt door de voorbereiding voor onze afspraak om vier uur ‘s middags, elke voorbijgaande minuut leek mijn obsessie om mijn make-up te perfectioneren te versterken.

En daar, met mijn vurige rode haar, gehuld in een Versace jumpsuit die meer glamour uitstraalde dan een Hollywood-première, stond ik even later voor het hek van het NH Hotel Amsterdam Noord. Nadat ik hem via een bericht op de hoogte had gesteld van mijn aankomst, doemde er een figuur op uit het hotel. Overweldigd door een golf van opwinding, betrapte ik mezelf terwijl ik zijn adembenemende knappe verschijning bewonderde. Hij was de belichaming van rauwe mannelijkheid, gestoken in een op maat gemaakte Italiaanse wollen jas. Zijn gezicht verscholen achter een masker, maar zijn ogen, myserieus en donker, onthulden een wereld op zich. Terwijl we ons een weg baanden door het hotel, voerde hij me mee naar de computerruimte. Wat er vervolgens ontvouwde was een hoofdstuk dat ik niet had voorzien…

Hoe gaat het verder? Durf je het aan om zelf een vervolgstuk te schrijven? Post het in de comments of stuur het in via mijn Contactformulier en wie weet ga ik erop verder!

De in dit verhaal voorkomende personen zijn ontleend aan de fantasie van de schrijver. Elke gelijkenis met bestaande personen is berust op toeval.