Het is een familieding. Mijn zus heeft het en mijn oma had het ook. Zodra iets in mijn hoofd zit, moet eraan voldaan worden. “Wat in jouw hoofd zit, zit zeker niet in je kont” zegt mijn moeder er altijd over.

Dit keer speelde het volgende plaatje een “hoofd”rol (haha flauw):

Op het moment dat ik het plaatje onder ogen kreeg, had ik het jurkje al in mijn bezit. En de hartjes-haarspeld ook. Beide geïmporteerd uit San Diego overigens.

Ik geloof in toeval. En in dat als je ergens aan denkt, je het vanzelf aantrekt. Want tijdens een shoot met de fotograaf van STUDIO GO1 had ik toevallig dit bewuste jurkje aan. En stond daar ongeveer een zelfde auto. Vol enthousiasme toverde ik het bewuste plaatje uit mijn zak (nou ja, ik toverde mijn telefoon uit mijn zak en moest toen lang scrollen tot ik hem vond) en liet hem aan de fotograaf zien. Die wist precies wat ik bedoelde en we gingen aan de slag.

Ik vind de foto echt geweldig. Maar er ontbreekt iets. De finishing touch. En dan realiseer ik het me. Het zijn de schoenen. En vanaf dat moment zitten ze in mijn hoofd en kan niets me weerhouden ze te vinden.

Okay, dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. En al snel kom ik erop terug. Ik wist al dat het Nike Air Force 1’s waren, maar het blijken sneakers te zijn uit een hele oude collectie. Bummers!

Maar zo snel geef ik niet op! En juist op dat moment kom ik in aanraking met het concept “Nike By You”. Een “tool” om je eigen schoenen te ontwerpen. WOW! Ik had er al vaker over gehoord, maar nooit gedacht dat het beschikbaar was voor een gewone sterveling als ik. TOCH WEL! Ik ben onder de indruk van alle mogelijkheden en al snel heb ik 4 modellen ontworpen.

De schoenen op het plaatje wat in mijn hoofd zit, zijn als de eerste. De swoosh is namelijk wit. Mijn voorkeur gaat echter uit naar de tweede. Het hoeft tenslotte niet helemaal identiek te zijn. Tenslotte laat ik mijn naam achterop borduren en rond ik de bestelling af.

Tot nu toe is het al het geld al meer dan waard. De prijs valt me namelijk ook alles mee. Alleen het wachten duurt erg lang. Twee tot vijf weken. Dat werden er dus vijf.

Maar toen was het eindelijk zo ver.

WOEIII. Dit is toch TE gaaf?

Cookie vindt ze ook te gek.

Nike As. Ik keur het goed.

Saillant detail: ze zitten ook nog eens geweldig. Ik heb er al erg vaak mee geshined. Kijkt u even mee?

Nike in the Air

Nike + Barbie

Matchie matchie

Back to the future.

Inmiddels staat er zo’n 20 andere ontwerpen in mijn account. Ontwerpen is verslavend! Het is een geweldige tool om al je creativiteit op uit te leven.

Wat vind jij? Ga je ook zelf schoenen ontwerpen? Welke kleuren zou jij nemen? Of ga je ook voor de Nike As’ :-P. Let me know, superleuk!