Het is zaterdag, 18 juli 2020. Eigenlijk hadden we een “badkleding” shoot gepland vandaag. Maar ik was te laat met mijn nieuwe badkleding te bestellen (haha). Dus ondanks dat de opblaas-Unicorn al stond te wachten om als luchtbed te fungeren, pakte ik toch mijn tas met vintage kleertjes er weer bij.

Er is vandaag niemand voor ons in de studio; we zijn de eerste.
“Kom me maar om 11h30 ophalen. Dan hebben we lekker de tijd” zei ik nog tegen Willem.
Ik was ervan overtuigd dat ik vandaag eens een keer op tijd klaar zou zijn. Maar helaas is het me weer niet gelukt. Toen Willem voor de deur stond, was project-haar nog lang niet klaar! En ook over mijn make-up was ik allerminst tevreden. Het lijkt wel alsof het niet uitmaakt hoe laat (of: hoe vroeg) ik opsta; ik red het gewoon niet. Volgende keer weer een kans!

Omdat (of juist doordat-) de A44 is afgesloten, is het echt superdruk op de weg. Pas om precies 13h arriveren we bij de studio. Oei! Ik had zo gehoopt dat we er iets eerder konden zijn zodat we wat meer tijd hadden voor de voorbereiding.

Vandaag zijn Willem en ik helemaal op elkaar aangewezen. Het plan voor de badkleding-shoot ging in de ijskast. Maar we hadden geen back-up plan. We hadden ook geen idee wat voor kleuren achtergrondrollen Leon had staan in de studio: er stonden heel wat rollen. We waren het er wel over eens dat we eens een keer wat anders wilden proberen.

Uiteindelijk bleek Leon een grote voorliefde te hebben voor witte rollen en viel het aanbod met een kleurtje wat tegen. We besloten met grijs te beginnen. Ik kon nog redelijk terughalen hoe de lampen vorige keer stonden. Dus instrueer ik Willem een kleine reflector op te bouwen om een spot/ schaduw te creëren. Met aan de andere kant een softbox voor mooi, diffuus licht.

Ik heb de computer razendsnel opgestart en alles staat klaar voor “remote shooting”. Ik leer ook wel eens wat :-).

Tijd voor een proefshot! Wat daar uit komt, is altijd een verrassing.

vintage fashion blog fotoshoot fotografie studio

WHOOPS! Die is veel te donker. Al vind ik hem toch wel gaaf! Een soort van James Bond-shot. Maar James Bond komt vast nog eens aan de orde. Maar niet nu. De reflector gaat er weer uit en we gooien de reflector wat “stops” omhoog (vakjargon, vakjargon). Het is voor ons een “nieuwe” lamp en de knoppen op de achterkant zijn iets anders dan de andere lampen die Leon heeft liggen en waar we aan gewend zijn geraakt . Opeens begint de lamp te piepen en te flitsen. Waarschijnlijk hebben we een timer ingesteld, haha! Dat is iets teveel van het goede.
“Weet je wat” zegt Willem, “ik bouw hem opnieuw op, maar dan met het voor ons bekende systeem”. Willem wordt daar super handig in, dus het is zo ge”piept” (haha, pun intended).

De vorige keer vond ik het echt super om in een lichtspot op de grond te poseren. Dus Willem richt gedwee het licht op mij.

studio fotografie photography sporst wear vintage fashion

TOP! Ik wil overeend komen.
“Blijf even zo” zegt Willem. Dus dan doe ik dat. Ik luister best goed. En hij heeft gelijk.

studio photoshoot fotografie

Spot op mijn gezichtje :-).

Ik vind het tijd om me om te kleden. Hier zit wel wat bij wat ik kan gebruiken. En verder experimenteren kan ook met een ander kledingsetje.

Ik hoef niet lang te denken wat ik aan wil doen. Het wordt mijn Yamaha-vintage pak. Lijkt me SUPER op een grijze achtergrond. Industrieel, industrieel.

yamaha motors workwear overall photoshoot jumpsuit white wit

WHOOPS! We hadden er even niet bij stil gestaan dat het witte van het pak van grote invloed zou zijn op de foto. Ik geef licht! Of, nou ja, het pak geeft licht.

We passen weer het een-en-ander aan en ik pak terug op een succesnummer.

yamaha white overall vintage patent red pumps lakpumps rood

SUPERBLIJ mee!

Ik vind mijn foto’s vandaag wat statisch. Met een half oog “bemoei” ik me met de belichting en ik kan me niet erg concentreren op mijn eigen poses. Het spontane mist een beetje. Terwijl ik juist het dynamische heel gaaf vind, en ook bij mij passen.

Opeens krijg ik een ingeving en begin ik met mijn haren te schudden. Willem heeft heel snel de juiste timing te pakken (echt, ik ben daar nog positief verbaasd over want ik weet hoe moeilijk dit is). En als deze foto op mijn laptop verschijnt, gaat de glimlach niet meer van mijn gezicht.

actiefoto fotografie haar studio

WAT GAAF! Deze foto is alles waar ik op gehoopt had en klopt op elk punt. Props voor Willem! Willem legt uit dat het nog niet meevalt, want omdat het haar zo lang is, moet hij eigenlijk richten op een “leeg” vlak. En wachten tot er wat in beeld verschijnt. Het leven van een fotograaf gaat niet over rozen. Creatief!

Als tip van een vrienden (*kuch* Nancy *kuch*) hadden we ons van te voren verdiept in strijklicht, Rembrandt-licht. Tijd om dat eens uit te proberen.

strijklicht rembrandtlicht

Echt TOF!

Tijd voor een andere achtergrond! Als je de mogelijkheid hebt, moet je er tenslotte gebruik van maken, toch? En terwijl Willem de klus klaart, kleed ik me om.

Oh ja. Een andere achtergrond vraagt ook weer een ander belichtingsplan. Het bruine is duidelijk een stuk donkerder. Dus zetten we alles weer wat hoger en gaan we “op hoop van zegen” verder. Ik kies voor een van mijn succesnummers. Barbie. Hoe kan het ook anders :-).

daily paper geel zeeman nikebyyou nike custom barbie forever21 fotoshoot

TOF! Komt ook door mijn te gekke schoenen, natuurlijk (zelf ontworpen).

Ik wil ook kijken wat “Barbie” doet in het strijklicht.

barbie forever21 strijklicht

Echt tof en een heel mooie compositie door Willem.

“Wil jij even” vraag ik Willem. Willem is lief.
-“Nee joh, ga jij maar, vind je toch leuk”. Ik weet dat Willem het ook leuk vindt om te poseren en het is tenslotte het ALLERleukste als je beide/ samen lol hebt. Dus ik ruk de camera uit zijn hand en zeg dat hij geen keuze heeft.

“Niet bewegen!” zeg ik tegen Willem als ik een paar foto’s van hem gemaakt heb. “Ik wil op PRECIES die plek poseren”.

patent leggings laklegging rood barbie lak nike custom wit roze

Ik had inmiddels een ander broekje aangetrokken. En ben echt superblij met het resultaat!

Ik pak mijn vintage Honda-jasje van het rek en kijk of dit net zo leuk is.

honda vintage jacket laklegging patent pants red rood

ECHT TOP! Bruin in combinatie met rood is echt geweldig. Nog eentje dan.

fotografie studio laklegging rood patent pants red high heels

Nice. Nog eentje dan, met strijklicht.

strijklicht rembrandtlicht rembrandt

ZO TOF!

Willem wil eens kijken wat het doet als hij verder weg gaat staan.

fotostudio den haag te huur

Het doet me op de een of andere manier een beetje aan kerst denken? Aan een kerstman die stiekem cadeaus komt brengen in de nacht ofzo, haha.

Oh wacht, we hadden het over foto’s. Het was een leuk probeersel :-).

Ik draaf door, dus het is tijd om me om te kleden. Ik hoef niet lang aan te denk wat ik aan ga trekken. Dolblij ben ik met mijn vintage trenchcoat die op mijn lijf is geschreven. En waar ik lang naar gezocht heb (pasvorm is everythingggg). Beetje baantjer, beetje oude mannetje, maar vooral heel stijlvol.

trenchcoat reinders zonnebril fotostudio

Ik beweeg en beweeg, ben in mijn element en concentreer me (eindelijk) eens op mijn houding.

“Wat leuk, die letters op de achterkant van het badpak” zegt Willem als ik mijn jas uittrek. Ik kijk hem vragend aan. Er staan tenslotte helemaal geen letters op. Willem maakt een foto als bewijs dat hij niet gek aan het worden is. En hij heeft gelijk! Ik heb het badpak blijkbaar binnenstebuiten aangetrokken! Typisch As. Imperfectie is ook perfect. We gaan verder.

badpak zwart reinders fotostudio fotoshoot

Hier dus met een iets glimmend pak (voeringstof / binnenstebuiten).

De leukste foto bewaar ik voor het laatst.

zonnebril gucci acetaat chain ketting

YASS! Heel blij mee. Zwarte kleding staat perfect op de bruine achtergrond. En past fijn bij mijn huid. Ik heb trouwens sporenriempjes (van de paarden) om als armbandjes, lekker gek.

We merken dat de frisheid er wat af is (vreemd om te zeggen, in badpak). “Zullen we het hierbij laten?” vraag ik Willem. Mijn laptop geeft aan dat hij vol is en ik denk dat we beide echt onwijs veel en goed werk geleverd hebben. Willem knikt en loopt de set op.

En zo proosten we samen, on set, op weer een GEWELDIGE shoot!

Het is tijd om op te ruimen.

fotostudio photo studio den haag the hague

Nu lijkt het net of ik Willem hard liet werken en ik zelf alleen maar toekeek. Ach, een hard werkende man is onweestaanbaar, toch?

Alle foto’s zijn onbewerkt.
Zie ook mijn eerste blogs over studio fotografie:

Studio shoot III
Studio shoot II
Studio shoot I
Studiofotografie