Terwijl ik deze blog typ, word ik overvallen door een gevoel van weemoed. Deze studio shoot is namelijk de vijfde in de rij en dus de laatste van de (eerste) serie. De tijd is voorbij gevlogen! Dus geniet nog even mee van deze blog.

We gaan twee weken terug.
-“Zullen we 31 juli weer een studio shoot doen?”. Dit hoeft Willem geen twee keer te vragen. Hoewel we normaal op zaterdag de studio induiken, “pakken” we dit keer de zondag. Leon’s fotostudio wordt steeds populairder en is helaas al bezet op zaterdag.

Dit weekend hebben we een Sigma ART lens (85mm f/1.4 Prime) te leen op aanraden van mijn manager (dankbaar, dankbaar voor alle tips). Het is dan ook een uitgelezen kans om te kijken wat hij in de studio “doet”.

Er stond nog een badkleding shoot op de “rol”. Was ik vorige keer te laat met alles bestellen, was ik nu gelukkig op tijd. Al moet ik zeggen dat Willem me daarvoor behoorlijk achter de broek heeft gezeten :-). Maar op zondag ontbreekt mijn zilveren badkleding, waar ik zo lang naar uitgekeken heb, nog steeds. Dit keer lag het niet aan mij of aan Willem (ok, het ligt eigenlijk nooit aan Willem), maar aan DHL. Dus moeten we alsnog een beetje improviseren. Een ding weten we zeker: de opblaasunicorn gaat mee!

“Zullen we gewoon een keer weer op “safe” gaan qua belichting?” stel ik voor. De vorige studio shoot heeft me een beetje onzeker gemaakt. Hoewel de creatieve manier van belichten in studio shoot III met behulp van de fotograaf een koud kunstje leek, was het tijdens de vorige shoot (zonder Leon) echt behelpen. Het blijkt toch moeilijker dan gedacht. Omdat het de laatste shoot is, wil ik geen enkel risico nemen. Op dat moment lijkt het een goed plan. In het kader van het thema (wat nog altijd badkleding is) stel ik voor te gaan voor de blauwe achtergrond uit de eerste shoot.

Op zondag ben ik in alles altijd net een tandje langzamer dan op zaterdag. Het is dan ook een wonder dat ik klaar ben als Willem bij me aanbelt. Of eigenlijk is het niet direct een wonder, want ik had er bewust voor gekozen om eens bijna geen make-up op te doen. Op dat moment leek het een goed plan.

“Easy like a Sunday morning” vertrekken we naar de studio. We zijn beide compleet “chill”. Het “werktempo” ligt daardoor niet erg hoog, maar dat mag de pret niet drukken. We maken de studio “shoot klaar” en dit gaat VEEL sneller dan alle keren ervoor. We lijken wel een professioneel team.

-“Mmm, je komt met deze lens niet helemaal in beeld” zegt Willem als hij zijn positie inneemt. Dat is jammer, denk ik. Gelukkig heb ik mijn andere lenzen nog. Chips! Die heb ik helemaal niet mee. Dus zijn we aangewezen op de Prime-lens.

De eerste foto vertoont een compleet zwarte bovenkant. We hebben geen idee hoe dit komt. En ik weet het eigenlijk nog altijd niet. Het belangrijkste is dat het na het aanpassen van de instellingen weg is.

topshop sequin pailletten fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio

“Oh jee, mijn hoofd glimt” zeg ik, als de foto op mijn computer, die voor mijn neus staat, binnenkomt (lang leve tethered schieten). Ik wilde vandaag een compleet natuurlijke, matte look. Dus doe ik nog een lik poeder op mijn toet. Iets waar ik achteraf gezien een beetje spijt van heb. Tijd voor een volgend setje.

“Feeling blue” of “met mijn hoofd in de wolken”, achter de wolken schijnt de zon en zo trek ik mijn wolkenshirt aan.

Ik moet zo ver mogelijk tegen de muur staan. Anders paste het niet. Verder is het is allemaal zo sloom en mat. Of eigenlijk precies hoe ik me voel, haha! Daar kan de fotograaf niets aan doen :-).

Willem geeft me wat tips (inspiratie, inspiratie) en zo rolt er toch nog een leuke foto uit.

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio wolken shirt nakd jeans short glitter hakken michael kors

Ik val hierna terug op een van mijn geliefde concepten. Barbie! De cropped top heb ik zelf laten aanpassen (elastiek erin laten zetten) dus ik wilde mijn creatie even vast (laten) leggen.

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio  barbie forever21 dames volwassenen nike nikebyyou witte sneakers swarovski

Maar Willem is geen fan van deze broek.
-“Totaal niet vrouwelijk, te wijd, te hoog, te lomp”. Thanks, babe!
Hoewel ik wel een fan ben (haha), moet ik hem toch ook een klein beetje gelijk geven.

Jongens, ik blijf fan van mijn muiltjes (of: muilen). Zelf ontworpen via Nikebyyou. Maar dat weet inmiddels iedereen al wel #overkill.

Helemaal gedesillusioneerd kleed ik me om. Want: ik zie er dik uit (hoeraaaa lang leve een vrouw zijn) en mijn hoofd is lelijk, mijn ogen staan moe. Dan is er nog maar een manier om me te redden van mijn negatieve zelfbeeld: een zonnebril.

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio  lak broek rood hartjesbril giambattista valli hm h&m hartjes zonnebril parel oorbellen

Willem’s composities zijn echt TOP vandaag! En dan verpest ik het zelf, haha. Ik deel mijn zorgen met Willem.
-“Ga dan een beetje bewegen. Lekker op de muziek”. Er schalt juist op dat moment juist een radio reclame uit de boxen. Zelfs dat werkt niet mee, haha!

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio  lak broek rood hartjesbril giambattista valli hm h&m hartjes zonnebril parel oorbellen

En dit wordt al meer Astrid Alida-stylo! Gelijk beter! Wat meer spanning in het lijf, gezicht. Beweging. Dynamiek. YAS! Het is ook wel echt een outfit wat “niet mis” kan. Maar ik had het even nodig als boost.

-“Nu met de Unicorn?” vraagt Willem. Dat was natuurlijk het oorspronkelijke thema van de shoot. De waarheid is dat ik gisteren een beetje teveel gegeten heb (haha Indiaas haha) en me onzeker voel. Maargoed, wie kan er nu nee zeggen tegen een unicorn? Dus daar gaan we.

Ik hou van contrasten in het leven. En dus ook met kleding. Nu is het niet zo dat ik vandaag (35 graden) een muts op zou zetten, maar in de studio vind ik het superleuk!

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen

Ik heb blijkbaar een petjeshoofd vandaag haha! Willem stapt uit zijn comfort zone (scheve foto) en ik vind het geweldig!

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen

Vooruit, we proberen ook nog “naakt”. In mijn geval betekent dat zonder bril, zonder pet :-). Het valt me op dat mijn haar in deze shoot zo donker is? Het is nu echt veel blonder. Ik pas de verlichting aan, maar daar ben ik niet zo goed in.

Geinspireerd door de vrolijke kleuren, wil ik mijn CK hoodie nog aan. Vorig jaar heb ik hemel en aarde bewogen om deze trui te bemachtigen. Om hem vervolgens nooit aan te trekken. Tja :-).

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen calvin klein ck pride hoodie regenboog rainbow

Ik vind het gesneden. Snel weer wat meer aan!

Al de hele schoot kijk ik met gemengde gevoelens naar mijn “no make-up” make-up, wat in mijn geval ook echt (bijna) no make-up betekent. Ik kom tot de conclusie dat het voor vandaag niet werkt, dus pak ik toch de verfkwast erbij om wat meer kleur aan het geheel te geven.

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen zalando zalon nakd jumpsuit roze pink playsuit long hair

Nogmaal ben ik super onzeker als het aankomt op close-ups, maar ik voel me gelijk zekerder en dat zie je. Confidence is key!

We doen een achtergrondwissel en dat is een van de beste beslissingen van die dag. Oh nee, dat was de pizza aan het einde :-).

Ik trek mijn superbijzondere zwarte holo broek aan met een t-shirt wat ik ook zelf verbouwd heb. Oorspronkelijk was dit ook een cropped top. Van Barbie :-). Maar ik heb er zelf een ribboord aan laten zetten. Klein beetje te wijd, maar er moet altijd ruimte zijn. Voor verbetering, bedoel ik in dit geval.

De bruine achtergrond complementeert mij een stuk beter. Fijn!

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen zalando zalon nakd jumpsuit roze pink playsuit long hair barbie lak broek hologram oil effect parelketting

Haar los, haar vast, het is vandaag een hoop geëxperimenteer en gewissel.

Zittende foto’s blijven ook wel favoriet zeker omdat ik er dan ook nog eens helemaal oppas met deze lens :-).

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen zalando zalon nakd jumpsuit roze pink playsuit long hair barbie lak broek hologram oil effect parelketting hartjeszonnebril nike nikebyyou witte sneakers roze

Ik vind hem superleuk!

Ik geef toch mijn andere cropped top een kans. Misschien is het beter met deze broek.

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen zalando zalon nakd jumpsuit roze pink playsuit long hair barbie lak broek hologram oil effect parelketting hartjeszonnebril nike nikebyyou witte sneakers roze barbie cropped top volwassenen dames

Ik hou ervan. Wat een verschil maakt een andere achtergrondkleur, he!

We zijn “on the roll”. Omdat de camera goed staat en we niet veel experimenteren met lampen, is het misschien een beetje “saai”, of weinig creatief. Maar het is echt wel heel lekker om eens door te kunnen schieten. En met het tempo waarin we werken, lijken we net twee “pro’s”! We hebben dus nog ruim de tijd voor een “outfit change”.

Eigenlijk had ik dit keer niet zoveel mee (omdat we daar de vorige keren niet echt aan toekwamen), dus ik hou de broek aan en wissel alleen de top.

Ik vind het echt geweldig!

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen zalando zalon nakd jumpsuit roze pink playsuit long hair barbie lak broek hologram oil effect parelketting hartjeszonnebril nike nikebyyou witte sneakers roze barbie cropped top volwassenen dames diesel mesh top doorschijnend tule print flock

Ander perspectief, erg blij mee.

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen zalando zalon nakd jumpsuit roze pink playsuit long hair barbie lak broek hologram oil effect parelketting hartjeszonnebril nike nikebyyou witte sneakers roze barbie cropped top volwassenen dames diesel mesh top doorschijnend tule print flock

Eindelijk hebben we ook het effect van de broek goed vast kunnen leggen.

“Het is zeker al tijd” zeg ik tegen Willem, die ontkennend antwoord.
-“Nee hoor, we hebben nog drie kwartier”. Wow, dit is ons nog nooit overkomen! Ik bedenk me wat ik aan wil doen “naar huis” en trek dat aan. Hoe kan het ook anders…

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen zalando zalon nakd jumpsuit roze pink playsuit long hair barbie lak broek hologram oil effect parelketting hartjeszonnebril nike nikebyyou witte sneakers roze barbie cropped top volwassenen dames diesel mesh top doorschijnend tule print flock forever21

Echt helemaal leuk!

In de tussentijd gaan we he-le-maal los met het oefenen van poses, close-ups, alles. Niet alles is het delen waard. Maar het gaat erom dat ik ervan leer en mezelf open stel.

fashion mode roze astrid alida fotografie fotostudio unicorn action reinders badpak bikini muts roze opblaas inflatable parel oorbellen zalando zalon nakd jumpsuit roze pink playsuit long hair barbie lak broek hologram oil effect parelketting hartjeszonnebril nike nikebyyou witte sneakers roze barbie cropped top volwassenen dames diesel mesh top doorschijnend tule print flock forever21

En dat is zeker gelukt. Tijd nuttig besteed!

Tussendoor heb ik Willem ook op de foto gezet (het is af en toe ook goed om de (on)mogelijkheden van de fotografie te ervaren). Maar die foto’s mag hij eventueel zelf delen in een blog. Als het maar niet met de mijne concurreert, haha :-).

Voor de voorlopig laatste keer ruimen we de studio op. En even later sluiten we de deur achter ons. Waar een deur dicht gaat, gaat een ander vast wel weer open. En wie weet staan we sneller dan gedacht weer voor deze zelfde deur.

Alle foto’s zijn onbewerkt.
Zie ook mijn eerste blogs over studio fotografie:

Studio shoot IV
Studio shoot III
Studio shoot II
Studio shoot I
Studiofotografie