“Het licht in mijn studio is niet goed” verzucht ik tegen Willem nadat ik de foto’s heb bekeken van een make-up shoot.

Foto uit mijn tweede make-up shoot

Langzaam begint alles vorm te krijgen, maar over de make-up foto’s ben ik nog niet tevreden. Het is wel echt essentieel dat er goed licht op je gezicht valt.

Met weemoed denk ik terug aan de foto’s die we in Barcelona hadden gemaakt. Het licht was perfect en mijn make-up kwam super uit.

Als spotjes in de badkamer precies het juiste licht geven (Barcelona)

Het is inmiddels een paar dagen (of een paar weken, dat weet ik niet meer) later. Willem en ik appen over koetjes en kalfjes (lees: liefde (in het algemeen) en de toekomst).
“We gaan binnenkort de studio in” zegt Willem en passant. Ik snap niet zo goed wat hij bedoelt. Dus ik laat het gaan. Even later heb ik hem aan de lijn.
Ik was net met Leon aan het bellen” zegt Willem. Ik ga er vanuit dat het iemand van zijn werk is. “Leon van de fotostudio”. Het kwartje valt gedeeltelijk. “Ik stuur je straks wel een link” zegt Willem.

http://www.leonschroder.nl/
Als ik later deze link ontvang en – uit nieuwsgierigheid direct – open, weet ik niet wat ik zie. Leon is een geweldige fotograaf en verhuurt zijn studio in Den Haag. En wij gaan die misschien huren! Ik lees over achtergronddoeken en flitskoppen en heb op dat moment geen idee wat dat is. Maar daar komt niet veel later verandering in: de zaterdag erop hebben we een kennismaking met Leon. In de studio.

Als de zaterdag aangebroken is, ben ik een klein beetje zenuwachtig. Dit is wel heel professioneel! Maar zodra Willem en ik de studio binnenstappen, weet ik het: dit is TOP! Leon legt van alles uit en hoe meer hij zegt, hoe enthousiaster wij worden. Leon stelt onze camera juist in en sluit hem (draadloos) aan op een van de flitsers.
“Ga maar even voor de achtergrond staan” zegt Willem “even uitproberen”. Ik voel me onzeker en verlegen. Dit is duidelijk te zien op de foto. Maar als ik later zie wat het licht doet, ben ik compleet “in awe”.

Dit is PRECIES wat ik zocht. WOW! De softboxen creeren een prachtige schaduw en – hallo – check die highlight! We drinken onze koffie op (Leon heeft Nespresso en mag dus sowieso blijven) en sluiten af met het doorspreken van de details. Dit gaat een vervolg krijgen!

Leon’s studio zit op het terrein van de Binckhorst – een geweldig industriele “urban” locatie die letterlijk schreeuwt om een toffe fashion shoot. Want de Warmondse bosjes van eerdere shoots waren toch een beetje tuttig. Willem en ik gingen hier dus lekker los na onze kennismaking met Leon. Na een stuk of 50 foto’s komt Willem (haha sorry, ik kan het niet laten) erachter dat de ISO-waarde nog ingesteld staat voor binnen. Zoals we altijd omgaan met uitdagingen, lachen we het weg. Niet veel later maakt de beveiliging een abrubt einde aan onze “shoot”. Blijkbaar mag je niet overal professioneel fotograferen en leek wat wij deden daar wel op ;-).

Toch leverde het enkele bijzonder fijne plaatjes op.

Een van de “verboden” foto’s – mijn eerste bewerking in Lightroom classic

Dit is toch wel een van mijn favorieten. Het is trouwens ook de eerste foto die ik heb bewerkt in Lightroom (begon net Photoshop onder de knie te krijgen). TOF!

Inmiddels zijn we al een aantal keer naar de studio afgetogen. En hebben we ook hier al bijzonder toffe “memories” gemaakt. Ik kijk er naar uit er nog veeeelllll meer bij te maken. Ik ben blij, positief en zit vol met leuke, creatieve, vrolijke ideeën die erop wachten uitgewerkt te worden in de studio.

En voor nu ben ik super blij dat wij (credits voor Willem) deze geweldige studio ontdekt hebben!

Hou deze website in de gaten – binnenkort komt er een “achter de schermen” blog van de eerste studio-shoot!