Fotografie: Nancy Kloos / Maxime Kloos / KloosUp Fotografie
Thema: Fashion, Fun & More
Locatie: Amsterdam
Datum: 12 juni 2020

Fun

“Ik zat te denken, zullen we een keer samen een shoot doen” appte Nancy mij. Nancy is een goede vriendin en een fotografe. Dat hoefde ze me geen twee keer te vragen! Ik vind het supertof dat elke fotograaf zo zijn eigen creatieve stijl heeft. En fotoshoots in het algemeen zijn geweldig! “Ik zag die foto van jou met je rode (lak) broek. Dat zou perfect zijn met het interieur van mijn auto”. En zo was de shoot geboren.

Ik vond het zelf ook wel eens leuk want ik krijg regelmatig commentaar op mijn Barbiestyle. En naast mijn rode (lak) broek, heb ik nog veel meer roods in de kast hangen (note: ik draag eigenlijk heel weinig roze). Aangestoken door enthousiasme maakte ik op Pinterest een moodboard voor deze shoot (klik hier). Nancy en ik maakte een video-call afspraak en ik toonde haar daarbij (een deel van mijn) rood/ wit/ zwarte-collectie. Als ervaren “creative director” zocht Nancy wat outfits uit die paste bij het moodboard en haar stijl. Een goede combinatie, dus. “Neem vooral van alles mee”, sloot ze af “maar soms is vooral “less is more” van toepassing”. En Nancy kreeg met deze foto daar helemaal gelijk in.

Fotograaf

“The F*CK the Fashion Shoot werd Fashion, Fun & More!
Om 13 uur gingen we van start, wij (Maxime Kloos en Nancy Kloos van KloosUp Fotografie) stonden in de startblokken om onze eerste gezamenlijke shoot te doen.
Em dan meteen met Astrid onze super fashionista!

Ik kende Astrid al een tijdje maar Maxime en Astrid hadden ook meteen een geweldige klik.
En wat begon met de eerst sessie om een beetje los te komen werd al meteen een explosie van creatieve ideeën.
Ik ben een echt Canon liefhebber en ik begon met mijn 5D Mark IV met de lens 24-70mm 2.8. Top lens die heel handzaam is en heerlijk voor wat rauwer buiten fotografie.
Het licht was zeer zonnig en knetterhard, precies goed voor het idee achter deze fotoshoot.
Wel met flits gewerkt om een beetje Strobist effect te creëren.
Met name voor een wat rauwere streetshoot is deze techniek uitermate geschikt.

Uiteindelijk 4 of 5 sets gedaan dus een zeer productieve dag!
In de nabewerking wat geëxperimenteerd om Vintage filters te ontwikkelen, wat soms moeilijker is dan je denkt.
Maar uit eindelijk is het een mooie combi geworden van een aantal verschillende technieken.
De samenwerking met Maxime en Astrid was geweldige.
Een dreamteam made in heaven!”

En dat laatste is iets wat ik alleen maar kan beamen.

Fashion

De set op de foto is er een uit een oudere collectie van Nikkie Plessen. Het is gemaakt van hoogwaardig leder en gaat dus al een aantal jaar mee :-). De rok is speels en vrouwelijk, het bijpassende jasje is ook vrouwelijk, maar ook stoer. De set is prima samen te dragen maar ook afzonderlijk. Zo draag ik de rok vaak met een wit (met rood) of zwart (met rood) t-shirt. Het jasje gaat dan mee “just in case”.

De hakken zijn van Guess en hebben er al vele kilometers opzitten. De schoenmaker kent ze inmiddels omdat ik zo vaak de hakjes heb laten vervangen :-). Het is een goed teken; ze lopen heerlijk! Al merk ik dat ze nu (na een jaar of 3) wel echt wijder (te wijd) aan het worden zijn waardoor het draagcomfort afneemt.

Ik ben fan van Guess-schoenen omdat ze super vrouwelijk zijn en natuurlijk ook vanwege het draagcomfort.