Fotografie: Willem van den Nieuwenhuijzen
Thema: Turks fruit / Monique van de Ven / Vintage
Locatie: Leon Schroder / Den Haag

pink roze mesh jurk dress vintage sheer barbie fotoshoot pose poseren

Fashion

Toen ik de eerste keer in het “Vintage per kilo”-warehouse liep, spotte ik de jurk direct.
“Oh, dat zijn van die gewaden uit India” werd mij verteld, maar ik wist wel beter.
Toen ik er de tweede keer kwam, hing hij er nog precies zoals ik hem de vorige keer had achtergelaten. Ik kon het niet geloven. Vragend toonde ik de jurk aan mijn beste vriend. Die was gelijk net zo enthousiast als dat ik was!
“Een beetje Turks Fruit-stijl. Monique van de Ven droeg ook zulke dingen in die film”. We waren verkocht. Het goede nieuws is dat je bij “Vintage per kilo” dus betaalt per kilo (duhhh). En dat deze jurk/ nachthemd/ gewaad echt NIKS weegt. Een geluk bij een geluk, dus!

Fotograaf

Willem: “Ik zie fotografie als het samenspel tussen 2 mensen, de band die de mensen hebben is zichtbaar op de foto.
Zo ook in deze foto, je ziet dat Astrid zich lekker voelt wat terugkomt in een stukje kwetsbaarheid. Ze kijkt niet naar de fotograaf maar ze weet dat ze op de plaat gezet wordt. Zonder veel na te denken neemt ze verschillende poses aan en gaat er van uit dat de fotograaf meer dan zijn best doet om de juiste momenten vast te leggen. Veel aanwijzigingen zijn niet nodig, door het samenspel ontstaat er een chemie waarbij het model en de fotograaf zich prettig voelen. Dat gevoel moet uit de foto spreken.
Zo ook uit deze foto, haar haar valt als een waterval van muziek naar achter, ze kijkt vragend in de verte waarbij de toeschouwer denk, die gedachte zou ik willen vangen en willen ontleden. De arm naar achter houdt haar lichaam in balans waarbij haar schouder bloot valt. Dit versterkt de kwetsbaarheid die de foto uitstraalt. Haar linkerbeen rust terwijl haar rechterbeen samen met haar linkerhand de balans versterkt. Het is alsof de foto spreekt. Kwetsbaar maar in balans”.

Fun

Fotograaf Leon Schroder was tijdens deze foto in de studio om ons te helpen. En dat deed hij super, zoals ook te lezen is in het aparte blog over deze shoot. We “hadden” Leon maar een uur, dus ik wilde er zoveel mogelijk gebruik van maken. Ik had nog niet echt een plan gemaakt welke kledingsetjes ik wanneer aan wilde doen, maar ik wilde me dus snel omkleden zodat we meer tijd (over) hadden. Dus trok ik deze jurk van het rek en trok hem aan over de body die ik toevallig al aan had. Dat scheelde tijd! En het was toch om even te oefenen (licht goed instellen e.d.). De Barbie-body was duidelijk een doorn in het oog van de mannen.
“Heb je niet wat mooiers voor eronder” vroeger ze, en eerlijk gezegd had ik dat ook niet mee, haha. Dus moest het maar zo.
Er werd een spot gecreĆ«erd op de grond en na me eerst van alle 360 graden liggend gefotografeerd te hebben laten worden, ging ik zitten. Ik herinnerde me (het succes van) de foto’s van mijn “Victoria’s secret”-pakje van Studio shoot I. Ik herinnerde me het “succes” van die foto’s: een strakke kaaklijn, vol haar, gespannen spieren.
“Heb je nog meer tips voor mij” vroeg ik Leon, die natuurlijk al jaren een van de beste fotografen is en lesgeeft aan de fotoacademie.
-“Nou, ik fotografeer natuurlijk voornamelijk naakt” antwoordde hij daarop en we moesten allemaal lachen. Ik kreeg zeker veel waardevolle tips die je ook terug kunt vinden in mijn eerdergenoemde blog!