Fotografie: Willem van den Nieuwenhuijzen / astridalida.com
Thema: Zomer in eigen land
Locatie: Koudenhoorn / Warmond
Datum: 31 juli 2020

Fotograaf

In eerste instantie was ik voorbij deze foto gescrolled. Totdat Willem me erop wees.
-“Ik vind die foto zo leuk bij dat bord waarop staat ‘houd afstand'”. Je ziet iedereen er omheen naar jou kijken”.

Het was me in eerste instantie helemaal niet opgevallen.

Willem: “Als de man met het fototoestel ben je altijd op zoek naar dat ene plaatje wat net even anders en/of beter is dan de rest van Nederland. Zo ook deze dag. Plaats van de shoot wat het eiland in de woonplaats van Astrid. Geen idee dat het zo dicht bij haar huisadres was, dus ik ging er van uit dat we met de auto zouden gaan! Ik denk, ik parkeer de auto op een koele plaats op 600 meter van haar huis. Ik laat de spullen voor de shoot nog even in de auto liggen. Staat mijn auto precies de andere kant op. Dus eerst naar de auto om de spullen op te halen. Tja, bij een shoot neem je niet weinig mee, tassen met kleding en accessoires, camera met lenzen en een opblaas Unicorn van 2 bij 2 meter met grote pomp. Totaal dus 1.2KM sjouwen om weer bij haar huis uit te komen onderweg naar het eiland. Ik denk dan; echt weer een Willem actie 😊.

We lopen richting het eiland. En ja hoor, net voor de brug naar het eiland een mooie brug. Ik sta op afstand om met de lens een mooi perspectief te creëren en Astrid flaneert heen en weer om zo tot een juiste poze te komen. Iedereen kijkt naar haar en ziet mij niet met alle spullen om me heen. Logisch, het menselijk oog triggert op schoonheid! Het is heerlijk om te zien, ze loopt als een pauw die haar veren laat zien. Maar pas op, kom niet te dicht bij haar want daar is ze niet van gediend. Dus uit voorzorg heeft de gemeente er een bord bij geplaatst!”

Fashion

Deze zomer ben ik helemaal “los” gegaan op de collectie van Reinders. De kleur roze in deze collectie was precies de juiste. En alle garments waren onderling goed te combineren. Zo kun je een aantal items op wel 100 verschillende manieren combineren.

Deze zomer heb ik, door Reinders, “kennis” gemaakt met het fenomeen badpak. Het klinkt niet sexy, maar de naam doet het product absoluut geen eer aan. Daarnaast heb ik ondervonden dat een badpak ook prima als body gedragen kan worden. Win-win.

Ik style het “badpak” (new name, please) met een Kimono uit dezelfde collectie.
-“Word je gesponsord” vroeg een vriendinnetje mij eerder. Naast dat je niet alles hoeft te zeggen wat je denkt (onthoud: negativiteit is een krachtige emotie), ben ik gewoon hartstikke blij met mijn Kimono’tje. Want ik schiet hem ZO even aan als ik bij de Albert Heijn naar binnen loop. Aangezien je daar niet met badkleding naar binnen mag. Het enige wat ik misschien zou zeggen is dat het niet ideaal is dat hij lange mouwen heeft – met 35 graden toch best warm.

De schoenen zijn van Michael Kors (ja, ze lopen heerlijk, if you were wondering) en zijn bedekt met zwarte glitters.

De zonnebril is het populaire model “Poppy” van Chloe. Oftewel, de zonnebril in octagon-shape. Een echt icoon.

Fun

Koudenhoorn. Aan de ene kant ben ik er trots op dat we in ons dorp zo’n mooi eiland hebben. Het is er absoluut minder druk dan op het strand. Ongekend maakt onbemind. Het is ook nog eens op steenworp afstand van mijn huis. En de Albert Heijn zit om de hoek.

Maar aan de andere kant; het is voor mij net mijn “achtertuin”. Ook in mijn jeugd kwam ik er geregeld. Ik ontdek liever graag “nieuwe” plekken. Dus ik ga persoonlijk liever op ontdekkingstocht elders. Dat ik hier nooit eerder was geweest met Willem, is dus heel bijzonder en een goed teken. Willem heeft altijd wel genoeg inspiratie om ergens anders heen te gaan. Maar omdat ik er zo vaak over verteld had, wilde hij toch ook eens kijken. En voor deze keer wilde ik wel zwichten :-).

We kijken terug op een geweldige middag, waarop ik in het water twee keer omsloeg met de Unicorn (daar ging mijn hairdo), we beide gutste van het zweet (he, lekker) en waarop Willem uiteindelijk meer “fans” vergaarde dan ik, door mijn parelketting om te doen. De Unicorn-bril die hij van onze “buren” mocht lenen, was de kers op de taart.