Singles horen dit vaak. “Hoe kan het dat iemand als jij nog single is?”. “Omdat ik te kritisch ben” antwoordde ik. “Maar wat zoek je dan precies”. Ha, dat is een makkelijke! Want ondankt dat je niet moet “zoeken”, mag je het lot best een handje helpen, hoor!

Als je een kat gaat kopen, maar uiteindelijk thuiskomt met een hond (ik snap je), moet je niet achteraf gaan mopperen dat de hond niet miauwt. Je wist dit van te voren. Dus je moet eerst voor jezelf bepalen of je een hond of een kat wilt. Of, in mijn geval, een eenhoorn.

“Verbeelding is belangrijker dan kennis”, zei ome Einstein al. Lang geleden heb ik eens ergens gelezen dat je op moet schrijven wat je precies “zoekt” (nee, je moet niet zoeken. Nodig hebt, dan). En dat de juiste man dan vanzelf verschijnt. Je straalt het uit dus je trekt het aan. Ik geloof heilig in de kracht van verbeelding. Dus ik vond dat het proberen waard.

Dit lijstje stelde ik zo’n 5 jaar geleden op. Gaandeweg werd het lijstje bijgewerkt (dank u, ex vriendjes). En zie hier omschreven, mijn droomman, mijn man met een plan:
– Hoffelijk, goed luisteren
– Slim
– Zaken goed op orde
– Weet wat hij wil (dus niet een “wat neem jij?”-tje)
– Beetje streng/ bazig – grenzen stellen en inititatief tonen
– Trouw
– Vrouw verwennen/ hof maken/ complimenteren
– Bonus: een speciale stem/ accent (ik SMELT hiervan).

Afknappers
– Niet eten/ heel weinig eten (bijv. in bios, of met uit eten gaan)
– Te dun
– Mannen die dingen beloven maar niet nakomen.
– Mannen met een zwak gestel (ziek zwak misselijk)
– Mannen die ongevraagd langs komen
– Mannen die vreemdgaan
– Rokkenjagers
– Niet gereserveerd hebben
– Iemand die niet eigen pad volgt. Geen koekje neemt omdat ik dat ook niet neem.

Als ik mijn ogen dicht doe, zie ik Hem. Ik heb dit eens beschreven aan mijn vriendinnetje, die het heeft uitgebeeld in een tekening:

Location: Amsterdam central, station square. My favorite city. A man is walking with determination. He knows exactly where he wants to go and is going. No doubt. His face expression is also showing focus. He has his path and ideas clear. A man with a plan. With one hand, he is “pulling” his lady with him, going on their next adventure. The lady smiles, is giggling. Because of the speed, she is actually hovering, flying. No worries, no debates. She can trust the man who is taking her. Because she knows that he always listens to her, and takes this into consideration. He knows she doesn’t like discussions or debates. And he is not afraid to take decisions. They both fulfill each other and know that their next adventure will be as great as always. The lady is me.