Mode is voor mij super belangrijk. Het is een manier om mij creatief uit te drukken. Het maakt me niet uit wat anderen van mijn kleding vinden. Ik draag kleding waar ik zelf blij van word :).

Op een dag in quarantaine verruilde ik het winkelen in de stenen straat voor een trip in de digitale wereld. Ik opende Facebook en Instagram, maar ook mijn favoriete paardenforum; Bokt.nl. Bovenaan stond het topic “Personal shopper van Zalon!”. Ik had nog nooit van Zalon gehoord. Mijn interesse, als fervent shopaholic, was gelijk gewekt.

Ik las enthousiaste verhalen van mede-Bokkers. Hoe langer ik las, hoe enthousiaster ik werd. En ik besloot me aan te melden.

Je meldt je gratis aan op de site Zalon.nl. Hierna kun je aangeven voor welke gelegenheid je shopt. Ik koos casual – helaas staan er op dit moment weinig feestjes op het programma.

Hierna gaf ik precies aan wat mijn voorkeuren waren. Life choices! Boothals of blouse, lange of korte rok, geel, groen of roze? Qua kleuren en patroon besloot ik de keuze aan mijn stylist te laten.

Je geeft aan waar je de nadruk op wilt leggen (benen, haha) en waar niet op (armen).

Ten slotte kun je per item aangeven wat je eraan wilt besteden. Geen nood; als er bijvoorbeeld als goedkoopste optie staat “EUR50-EUR100” krijg je niet alleen items vanaf EUR50. Maar ook goedkoper.

Dan is het moment daar dat er een stylist aan je gekoppeld wordt. Voor mij was dat Sibel.

Stylist & Designer · Rotterdam

Voor mijn eigen kinderlabel ‘Catwalk Candy’ ben ik constant in de weer met het vertalen van catwalk trends naar draagbare items. Ik hou van een eclectische mix van verschillende stijlen in combinatie met streetstyle.

Zalon.nl

Je kunt op dat moment nog overstappen naar een ander. Het lot had besloten; ik bleef bij de keuze van Zalon. En dit bleek een gouden greep.

Ten slotte kun je nog een bericht sturen aan je stylist met aanvullende informatie. Ik vertelde nog even kort van welke stijl ik hield en “oh ja, mijn Instagram is @asvanhensbergen”. Ik stuurde een foto van mijzelf mee. Het bericht verscheen dat ik binnen enkele dagen een preview in mijn mail zou ontvangen.

Eenmaal terug op Bokt scrolde ik verder in het topic, langs de previews van anderen. Mijn enthousiasme werd getemperd. Ook las ik twijfels over de intenties van de stylist. Hoewel er werd aangegeven geen jurken (bijvoorbeeld) te willen ontvangen, zat dit wel degelijk in de preview. Er waren twijfels. Waren de stylisten wel echt, of was het toch computergestuurd?

Maar ook las ik meer en meer enthousiaste verhalen over de door de stylist uitgekozen outfits. Want hoewel deze in eerste instantie niet zelf uitgezocht zouden zijn, werden deze uiteindelijk enthousiast ontvangen.

Ook werden er preview gedeeld waar ik wel weer helemaal enthousiast van werd. Ook werden er tips uitgewisseld. Iemand vertelde bij extra informatie doorgegeven te hebben vooral van dierenprints te houden. En ik baalde dat ik daar wellicht wat algemeen was gebleven.

Ik besloot mijn stylist een aanvullend bericht te sturen. Al snel kreeg ik een bericht terug dat ze blij was met de extra informatie en dat ik snel de previews zou ontvangen.

Ondertussen was ik er al achter dat je wel degelijk te maken hebt met echte stylisten. Ze werken op freelance basis en krijgen commissie over wat de consument uiteindelijk houdt. Voor zover ik nog twijfels had over de echtheid van dit initiatief, nam dit mijn laatste restje twijfels weg.

Vandaag was het dan eindelijk zover! Mijn previews stonden klaar. Ik had al gezien dat mijn stylist me was gaan volgen op Instagram (superleuk) en toen ik de items zag, heb ik ademloos toegekeken. WOW! Geniet mee.

Lost Ink
Liu Jo

Wow, zo cool! Dit zou ik inderdaad niet zelf uitgezocht hebben omdat ik deze merken zelf nooit zou checken (Lost Ink en Liu Jo). Maar; het is absoluut mijn stijl (en kleur, haha).

Diesel
Pepe jeans
Topshop

Echt, superleuk! Roze in het t-shirt omdat dit mijn “roze draad” is. De jeans vind ik TE GEK! Ik had duidelijk aangegeven op zoek te zijn naar de perfecte destroyed mom-jeans. Ik heb zelf echt prachtige leren rokken, maar snap de keuze voor deze rok (bij deze stijl) heel goed. De muiltjes van hierboven passen hier ook weer PERFECT bij (hallo, roze in t-shirt, I see you)!

Calvin Klein

Ik hou van hoodies. Maar ook van geel. En roze.

Topshop

…wow… Deze jeans vind ik misschien nog wel leuker dan de vorige.

esmé studios
b.young
American Eagle
adidas Originals

Dit is SO CUTE! Dat shortje! Nahhh! Ik ben niet van de blazers, maar ik vind de outfit wel ZO perfect samengesteld. Qua gympen ben ik redelijk verwend (Isabel Marant), maar dit zijn wel gympen die enorm in de mode gaan komen (en met geel ook helemaal matching). Ik ga ze wellicht wijzigen naar mijn alltime favorieten: de Reebok freestyle hi in het wit. Eens kijken wat mijn stylist van die suggestie vindt :-).

Maar eerst dit:

Molly Bracken

TE GEK! Dit is ECHT mijn style. En deze kende ik nog niet. TOP!

NA-KD

En bij deze laatste gingen mijn ogen pas echt glinsteren.

Zoals je kunt zien in mijn laatste afbeelding, kun je per stijl aangeven of je het in je box wilt ontvangen. Of opmerkingen geven zodat de stylist op zoek kan gaan naar een alternatief. Perfect! Ik was positief verrast dat het echt niet alleen maar dure dingen waren. Maar er ook items uit de sale tussen stonden (tip: je kunt dit ook aangeven bij extra opmerkingen mocht je alleen sale-items willen).

Ik hoef denk ik niet te vertellen hoe enthousiast ik over dit initiatief ben! Morgen ga ik definief doorgeven wat ik ontvangen wil. En dan is het afwachten op mijn box. Blijkt het alsnog allemaal helemaal niets te zijn, kun je het kostenloos terugsturen. Daar ga ik niet vanuit, maar is wellicht handig te weten.

Eigenlijk heb je dus niets te verliezen. Ga jij dit ook proberen?

Edit: blijkbaar hangt het succes van dit concept voor een groot deel af van hoe helder/ duidelijk je style profiel is. En natuurlijk voor een nog groter deel welke stylist je treft.

Ik heb ontzettend veel vragen gehad hoe jij mijn stylist kunt kiezen. Dat kun je doen door de klikken op deze link. Als je al een andere stylist gekozen/ toegewezen gekregen hebt, kun je via de link desgewenst ook overstappen op Sibel.

Het beste nieuws van deze edit is: ik heb een kortingscode beschikbaar van 10% op de voor jou geselecteerde items, als je Sibel als designer kiest. Als je deze wilt, kun je me een berichtje sturen of dit via de comments laten weten. Dan deel ik hem graag met je!