Daily Paper was enkele jaren geleden nog niet zo populair in Nederland (althans: zeker niet zo populair als nu). Maar ik heb dit merk al even in het vizier. In december 2018 wordt mijn aandacht getrokken door hun speciale collectie.

Daily Paper en Zeeman lijken een onwaarschijnlijke combinatie, maar de twee zijn nu toch verenigd in een capsule collectie. Geen sprake van een samenwerking, maar Daily Paper heeft een ode gebracht aan de Nederlandse discounter, zo blijkt op Instagram.

“Met onze nieuwste capsule collectie brengen we een ode an Zeeman, een van de meeste iconische merken van Nederland,” aldus het merk op Instagram. Daily Paper heeft gebruik gemaakt van de herkenbare Zeeman kleuren, blauw en geel. In de Instagram posts is zelfs gebruik gemaakt van gelijke lettertypes die de Nederlandse discounter gebruikt (bron: FashionUnited).

Uiteraard kan ik dit niet aan me voorbij laten gaan. Ik “scoor” de gele broek. En heb tot op de dag van vandaag spijt dat ik niet meer van deze collectie “ingeslagen” heb. Ook al heb ik de gele broek bijna nooit aan (want: nogal lastig te combineren).

Hij moet maar mee naar onze volgende studio-fotoshoot, want zelfs ik heb er nog geen (mooie) foto van.

De dagen gaan voorbij (heel cliche) en ik zie Zeeman alleen als ik er langs fiets. Of als mijn gele broek uit de kast buitelt. Totdat ik iemand ontmoet die een wel heeellll lekker broekie draagt. U raadt het al; het is een jogger van de Zeeman. Mijn interesse is gewekt en ik surf naar de site. De desbetreffende broek is uitverkocht. Maar mijn oog worden zo groot als schoteltjes als ik iets anders ontdek.

OMFG, dit is echt TE GEK! “Voor de prijs hoef je het niet te laten liggen”, en dus doe ik dat ook niet. Ik scoor twee t-shirts en een hoodie.

De t-shirts zijn zelfs in maat XS aan de ruime kant (lees: veel te groot). Ook is de kleur geel helaas net anders dan de Daily Paper-broek. Het kan zeg maar net-niet.

De blauwe hoodie is absoluut grappig.

Zeker in combinatie met roze shorts haha. Not.

Toch besluit ik hem terug te sturen. Mijn kast puilt uit, en hij is ondanks zijn XS, ook aan de erg royale kant.

Ik heb er nog altijd een beetje spijt van. Dus ik vrees ook dat er toch nog wel eens wat gaat komen… Wat vind jij ervan? Toss or take?

Klik hier om de Zeeman fancollectie te bekijken (en te shoppen): https://www.zeeman.com/nl/themas/zeeman-fancollectie.html