-“We hadden niet eens gezoend”.
“Nou, beter toch, als het toch op niets uit is gelopen” antwoord ik. Ik app met Jaap*. Hij vertelt over zijn laatste date. Een week eerder nam hij een vrouw mee uit eten. Het is, blijkbaar tot zijn teleurstelling, nergens op uitgelopen. En hij baalt daarvan. Hij neemt geen vrouwen meer mee uit eten.
-“Het was een leuke avond. Een leuke meid. Zoenen had er wel bij gepast” antwoordt hij. Ik begrijp zijn date wel.

“Als ik een date heb, maar gaandeweg zou besluiten het bij die date te houden, voel ik zelf absoluut niet de behoefte om met diegene te moeten zoenen, Jaap”. Ik ben hier zelf erg stellig in. Zoenen vind ik best intiem. En niet iets om zomaar met jan en alleman te doen. Ik ben dan liever een beetje “exclusief”.
-“Zoenen had het verschil kunnen maken. Als we gezoend hadden, had ze zeer waarschijnlijk nog wel eens af willen spreken. Ik kan volgens zeggen goed zoenen” zegt hij er achteraan.

Deze zin prikkelt mijn gedachten. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen ‘ik kan niet zoenen’. Maar hoe weet je eigenlijk hoe het met deze vaardigheid bij jou staat?

Dit doet me terugdenken aan een eerder gesprek wat ik voerde met een van mijn vriendinnen. Ben je goed in bed, vroeg een jongen haar. Daar is toch geen goed antwoord op te geven? Nee, ik ben heel slecht in bed? Ik denk dat ik liever antwoord op de vraag wat mijn hobby’s zijn. Ook al zit mijn grootste hobby ook tussen mij benen.

Mijn paard.

Terug naar Jaap. Het is inmiddels al even geleden. Ik ontmoette Jaap op de datingApp InnerCircle. Een app die de conversie naar mijn nieuwe telefoon overigens niet heeft overleefd. Na het uitwisselen van algemene beleefdheden stak hij gelijk van wal over zijn date een week eerder.

Allereerst zou ik zelf nooit beginnen over eerdere dates. De “regel” is toch altijd dat je het pas bij een eventuele, derde date over eerdere relaties/ dates mag hebben. Dus tijdens een eerste gesprek online voelt dat wel een beetje prematuur.

Ten tweede voelt het wel heel “kort” dat hij een week geleden nog een andere date had. Waarbij hij op meer gehoopt had. Het KAN, maar persoonlijk zou ik daar niet zo open over zijn. Het komt op mij een beetje over alsof iemand er heftig op los aan het daten is.

Speltip 6 – Spreid je winstkansen

Echter vind ik mezelf geen nummer, dus ik reactie daarop zou ik toch een aanvullende speltip geven.

Speltip 7 –  Vertrouw niet alleen op geluksgetallen

Wellicht overbodig om te vermelden, maar het is voor mij niet tot een date gekomen met Jaap. Wie weet heeft hij meer geluk in het spel met een ander. En bovendien zou ik me na dit gesprek haast verplicht voelen om te moeten zoenen. Ook al heb ik mijn twijfels over een eventueel vervolg.

Al moet ik toegeven dat mijn nieuwsgierigheid wel gewekt was. Kan hij echt zo goed zoenen? Want och, het zou ook niet een verkeerde eigenschap zijn.

Wat vind jij? Zoenen op een eerste date? Al is het om te kijken of er een vonk overschiet? Of vind je het ook awkward om met iemand te zoenen bij wie je in eerste instantie geen “vonken” voelt?

Ik blijf er voorlopig bij. You need a spark to start a fire. Maar als die vonk er eenmaal is, dan slaan de vlammen ook echt uit het dak.

*De naam is gefingeerd.